Altın vize yatırımcıların ekonomiye katkı sağlamaları için oluşturulmuş karşılığında vatandaşlık ve oturum izni verilen sistemdir. Yurtdışında ikinci vatandaşlığa sahip olmak isteyen yatırımcılar için çok avantajlı bir uygulamadır altın vize alan kişiler hem kendileri için hem de aile bireyleri için daimî oturum izni ve vatandaşlık başvurusu yapabilmektedir.
Her ülkenin belirlediği bir yatırım bedeli mevcuttur. Seçtiğiniz ülkede yatırım yaptıktan sonra altın vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuzun kabul edilmesinde en önemli kriter sabıka kaydınızın temiz olmasıdır. Her ülke vize başvurularını değerlendirmeye aldığında ilk olarak gelecek olan kişilerin sabıka kaydını incelemektedir. Avusturya altın vize nedir, nasıl alınır? Avusturya’ya vize başvurusu yapmak için ülkenizde bulunan Avusturya konsolosluğuna veya büyük elçiliğine başvuruda bizzat başvuru yapmanız gerekmektedir.
Altın Vize Başvurusu İçin Neler Yapılmalıdır?
İlk olarak yatırımcı vizesi yani altın vize programına sahip olan ülkeleri araştırmalı ve ikinci vatandaşlığı almak istediğiniz yeri belirlemelisiniz. Altın vize başvurusunda bulunmak için ilk olarak ülkenin belirlemiş olduğu yatırımı gerçekleştirmeniz gerekir. Gayrimenkul, fon, tahvil ya da hisse senedi olarak çeşitli seçenekler kabul edilebilmektedir. Tercihiniz gayrimenkul yatırımı yapmak ise ortalama 5 yıl satın alınan mülkü satmamanız ya da devretmemeniz gerekmektedir. İşlemleriniz onaylandıktan sonra oturum izni ve vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Avusturya altın vize nedir, nasıl alınır? Altın vize başvurusu için yatırım yapmak ve belirlenen süreç tamamlandıktan sonra daimî oturum izni ve vatandaşlık başvurusu yapmak gerekir. Avusturya şu an yatırımcı vizesi programı uygulamamaktadır. Ancak 6 aydan fazla süre Avusturya’da kalmayı planlıyorsanız Avusturya konsolosluğu veya büyük elçiliğine başvurmanız, istenilen evrakları eksiksiz teslim etmeniz gereklidir.
Avusturya Vizesi İçin Gerekli Şartlar
Avusturya’da 4 çeşit oturma yasası bulunmaktadır. Bunlar oturma, yerleşim, aile bireyleri ve daimî ikamet etme iznidir. Altı aydan daha fazla süre ülkede kalacak olanların bunlardan birine başvurması gerekmektedir. Yatırımcı vizesi olarak uygulanmakta olan altın vize Avusturya’da şu an uygulanmamaktadır. Sürekli yaşamak isteyen kişilerin diğer oturma izinlerine başvurması gerekir. Vize başvurunuzun onaylanmasında dikkate alınan kriterler kültürel uyumunuz, dil bilmeniz, çalışma şartlarınız ve sabıka kaydınızdır.
Türkiye’de Yaşayanlar Altın Vize Başvurusu Yapabilir Mi?
Türkiye vatandaşları Avusturya’da 6 aydan daha uzun süre kalmak ve burada daimî ikamet sağlamak istiyorsa konsolosluk veya büyük elçiliğe başvuruda bulunmalıdır. İstenen evrakların tamamlanmasından sonra vize başvurusunun onaylanma süreci başlatılır. Avusturya altın vize nedir nasıl alınır, Türkiye’deki konsolosluklardan vize başvurusu yapılırken D tipi yani ulusal vize talebinde bulunmak gerekir. Yatırımcı vizesi olan altın vize aktif olarak Avusturya’da şu an uygulanmamaktadır.
Avusturya’da Çalışma İzni
Bir yıldan daha fazla süre Avusturya’da çalışmaya karar verdiyseniz çalışma izni başvurusunda bulunmanız gerekir. İlk kez Avusturya’da çalışacaksanız talebinizin gerçekleşmesi için Avusturya’da çalışma izni verilecek kontenjanın açık olması gerekir.
Altın Vize ile Avusturya’da Vatandaşlık
Avusturya için çalışma, yerleşim ve daimî ikamet izni alabilirsiniz. Altın vize uygulaması şu an kullanılmamaktadır. Vize işlemleri için Avusturya konsolosluğuna veya büyük elçiliklere istenilen evrakları bizzat teslim etmeniz gerekir. Vize işlemlerinizin onaylanma sürecinde sabıka kaydınız ve diğer uyum kriterleri incelenmektedir.
S.S.S
Avusturya’da Altın Vize Uygulanıyor Mu?
Şu anda yatırımcı yani altın vize uygulaması kullanılmamaktadır. Uzun süre çalışma ya da oturma izni almak için D tipi yani ulusal vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
Altın Vize Alanlar Avusturya’ya Yerleşebilir Mi?
Altın vize başvurusunu hangi ülke için yaptıysanız o ülkenin vatandaşlığına sahip olabilirsiniz. Farklı bir ülkede yerleşim izni için yeni bir başvuru yapmanız gerekir.
Kaynak; https://notteglobal.com/tr/avusturya-altin-vize-nedir-nasil-alinir/