Van Eskspres - BM Genel Kurulu'nda ABD'nin kararına karşı Kudüs tasarısı kabul edildi. 128 kabul, 9 ret, 35 çekimser oy kullanıldı.
6 Aralık'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına karşı Kudüs'ün statüsünü belirleyen tasarı BM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Oylamada 128 kabul, 9 ret, 35 çekimser oy kullanıldı. Birleşmiş Milletler yapısında Güvenlik Konseyi karar alma mekanizması olarak belirleniyor. Bu nedenle Güvenlik Konseyi'nde alınan kararın bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Birleşmiş Milletler'de veto mekanizması nedeniyle karar alınamayan durumlarda Genel Kurul devreye giriyor.
Oylamada ABD ve İsrail haricinde Guetemala, Honduras, Marshall Adaları, Micronesia, Nauru, Palau ve Togo red oyu kullandı.
Kanada, Macaristan, Filipinler, Romanya, Meksika, Polonya gibi ülkelerin çekimser kalması dikkat çekti.