Ayrıca damla sulama sistemi ise bitkilere birkaç günlük su ihtiyacı kadar su verilerek sık sık yapılan yöntemdir. Böylelikle su kaybı yaşanmaz, bitki verilen suyu alır.

Toprak sürekli nemli kaldığı için verim ve kaliteyi yükseltir. Ayrıcadamla sulama sistemi uygulanırken gübre suyla birlikte verilir. Böylelikle gübreyi ve suyu eşit oranda alan bitkiler eşit oranda gelişir ve aynı kalitede olur.

Damla Sulama Sistemi Üstünlükleri

Sulama işçiliği maliyeti düşüktür. Daha az su kullanıldığı gibi da az enerji harcanır. Toprak yüzeyinin her tarafı değil bitkilerin olduğu kısımlar ısınır. Su kullanımında tasarrufu sağlar. Sulama yapılırken aynı zamanda hasat yapılabilir. Ayrıca damla sulama sistemi her toprak tipinde ve eğimli yerlerde rahat kullanımından dolayı sık tercih edilir. Tuzlu su ve tuzlu toprak koşullarında bitki yetiştirmeye imkân sağlar. Aynı kalitede ve verimde ürün alınmasını sağlar. Toprak ve su kaynaklarını korur, sürdürülebilirliğini sağlar. Sizler de https://www.hortiturkey.com/yazilar/damla-sulama-sistemleri adresinden temin edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim