VanEkspres - HDP Kars Milletvekili iken 31 Mart Yerel Seçimleri için Kars Belediye Başkan adayı Ayhan Bilgen 31 Mart'ta yapılan mahali idareler seçimlerinde Kars Belediye Başkanı Seçilerek Kars'ın yeni Şehrül Emin'i oldu. Şehrin emin kişisi, emin insan, yani bu günkü manasıyla seçilmiş belediye başkanı, şehrin imarından, turizminden, çöpünden, suyundan, çevresinden ve o yerleşim yerinde yaşayanların refahından sorumlu kişi oldu Ayhan Bilgen. Tarafısz gazetecilik adına hep dedik; "Takdir Etmesini de Biliriz Eleştirmesini de." Evet öyle de yaptık. Takdir edilecek durumlarda haberlerimizle Kars Belediyesi'ni yani Ayhan Bilgen'i takdir ettik, eleştirilecek konularda da eleştirdik. Bunu yaparken tabiki biz de kimi çevrelerin tepkisiyle karşılaştık, kimi çevrelerin de takdiri ile... Derdimiz ne tepki ölçmek ne de takdir almak, sorumlu gazetecilik adına kamuoyunun taleplerini ve tepkilerini yine Kars Kamoyu adına ulaştırmaya çalışmaktı. Nitekim tek amacımız da bu sorumluluk çerçevesinde haber yapmaya devam edeceğiz.


Gel gelelim Ayhan Bilgen'e sorduğumuz soruya. "Sen Kimsin ayhan Bilgen?" gerçekten bu başlığı ararken çok düşündük ama geçen sene tam da yine ramazan ayında tanık olduğumuz bir durum için en güzel başlık ta bunu seçtik.Tabi yine belkide bu başlığı atarken de eleştiri oklarını kendimize çevrmiş olacağız kimi çevrelerce, ama olsun... her neyse..


Soruyor gibisiniz şimdiden geçen sene neye tanık oldunuz diye değil mi?  Hemen anlatalım... Geçen sene Günlerden Cuma akşam saat 10:30 civarı... Haydar Aliyev Caddesi üzerinde yine bir gazeteci arkadaşla laflarken, bir de baktık Caddenin aşağısından Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yanında Şevin Alaca, ve bir kaç kişi yürüyerek bize doğru geliyor du... Ama hiç de alışık olmadığımıuz bir durumu fark ettik. Ayhan Bilgen'in bir elinde bir çanta diğer koltuğunun altında ise koskoca bir klasör vardı... Tahminen Ayhan Bilgen o saate kadar cadde de bir ofiste çalışmış ve elindeki dosyayı da çalışmaya devam etmek için evine götürüyordu... Hatta o elindeki ve koltuğunun altındaki dosyayı birisi almak istedi ama vermedi ve kendi taşımayı tercih etti Bilgen'in. İlginç gelmişti bu durum bize. Neden mi? Biz hiç bir Belediye Başkanının koskoca bir klasörü koltuğunun altına aldığını görmedik...Boşverin dosyayı tek bir kağıt bile taşımaz o tür mevki makam sahipleri. Belkide olması gereken budur ama hiç bir yönetici bunu yapmıyor, değişik bir durum olması bundan ötürü geldi bize. Her kim ne derse desin biz bu durumu eleştirmek yerine takdir eediyoruz. Umarız aynı şekilde 4,5 yıl devam eder. Ve bundan ötürü hiç bir Belediye Başkanında yada bir amir müdürde görmediğimiz sahne için bir daha soralım istedik Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in kendisine; "SEN KİMSİN AYHAN BİLGEN?"
Hayırlı Ramazanlar... Kalın Sağlıcakla...

Kaynak : Kars Olay

Editör: TE Bilisim