Sofralarda kullanılacak ürünlerde stoneware sırları çok sık tercih edilmektedir. Bunun en önemli nedeni kurşun barındırmayan sağlıklı bir içerikte olmasıdır.

Gıda ile teması olacak ürünlerin sağlıklı olması gereklidir. Aksi durumda barındırdığı zararlı bileşenler gıdaya geçmektedir. Bu sır türünün sofra ürünlerinde kullanımının diğer sebebi de parlak ve dikkat çekici özellikte olmasıdır. Sırların farklı türlerde olması, söz konusu ürünlere talebin de artışta olmasını mümkün kılar. Söz konusu olan ürünlerin kullanım özelliklerinin de etkili bir seviyede geliştirildiğini ifade etmektedir.

Stoneware Sırlarının Avantajları

Bu tür sırlar, farklı uygulama tekniklerinde kullanıcılara fırsat sunmaktadır. Özellikle de hazır formda olan stoneware sırları kullanım için önemli bir kolaylık sunar. Bununla birlikte sağlıklı ve hijyenik özellikte olması önemli avantajdır. Dayanaklı ve sağlam olmaları ile birlikte yüksek örtücü yapısı ile de dikkat çekmektedirler. Sağladığı önemli avantajlardan biri de farklı pişirme derecelerine uyumlu olmalıdır. Yüksek, orta ya da düşük seviyede gerçekleştirilen pişirilmeye oldukça müsaittir. Yumuşak dokusu olan bu sırların uygulanışı da oldukça kolaydır.

Stoneware Sırlarının Özellikleri

Estetik açıdan doğal ve kusursuz görünüm sağlayan bu sırların yüksek dayanıklılığı ve yoğun sertlikle güçlü bir sır çeşididir. Su geçirmez, asitlere yönelik dayanıklı ve hijyenik kullanım sunar. Üretimi gerçekleştirilen sırların yapı ve teknik özellikleri birbirinden farklıdır. Stoneware sırları özelliklerine bakıldığında;
-Kurşun barındırmaz.

-Su geçirmez özelliği vardır.

-Kullanıldığı yüzeyi çiziklere ve aşınmalara yönelik korumaktadır.

-Asitlere yönelik dayanıklılık göstermektedir.

-Parlak bir görünümdedir.

-Gıda ile teması olan ürünlere uygundur.

-Sağlıklı ve dayanıklı yapıdadır.

-Örtme ve kapatma özelliği oldukça yüksektir.

Stoneware sırları ve detaylarına https://www.crafist.com/tr/stoneware-sirlari linki üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim