Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre Pazartesi gününden itibaren İstanbul, Bursa ve İzmir başta olmak üzere birçok ile sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji bazı iller için de kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu raporunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Buna göre; pazar günü hava sıcaklıklarının ülke genelinde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Pazartesi gününden itibarense ülke genelinde sağanak yağış ve kar etkili olacak. Meteorolojiye göre, Pazartesi günü orta Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’nun bir bölümü hariç ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor.

Pazartesi günü kar yağışı beklenen iller ise şöyle; Erzurum, Erzincan, Ardahan, Muş, Bitlis, Van, Ağrı, Kars, Bingöl ve Hakkari.

Salı günü Akdeniz bölgesi ile Güney Doğu Anadolu’da çok kuvvetli yağış beklenirken bir çok ilde de sağanak yağış etkili olacak.

Salı günü kar yağışının etkili olacağı iller ise şöyle; Iğdır, Ağrı, Erzincan, Bingöl, Muş, Hakkari, Van, Erzurum, Kars, Bitlis.

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE SAĞANAK BEKLENİYOR

Çarşamba günü, Karadeniz bölgesi hariç tüm illerde sağanak yağışı bekleniyor. Kar yağışı beklenen iller ise; Muş, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Bitlis, Hakkari ve Van.

Perşembe günü İstanbul, Edirne Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok ilde sağanak bekleniyor. Perşembe günü kar yağışı beklenen iller ise şöyle;

Ardahan, Hakkari, Kütahya, Sivas, Erzincan, Bayburt, Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar, Yozgat, Niğde, Erzurum, Muş, Bitlis, Kars, Van ve Ağrı.

Editör: TE Bilisim