Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci döneminin 5’inci yılı, Genel Kurul’da düzenlenen törenle başladı. Açılışta DEM Parti heyetinin MHP sıralarına giderek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile selamlaşması dikkat çekti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanan Genel Kurul’da milletvekillerinin salona girmesiyle çeşitli dikkat çekici görüntüler ortaya çıktı. Açılış töreninde DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile beraberindeki partililer, MHP sıralarına geçti.

AK Parti üç günlük kampa giriyor
AK Parti üç günlük kampa giriyor
İçeriği Görüntüle

DEM Parti heyetini ayakta karşılayan Devlet Bahçeli, heyet üyeleriyle tokalaştı. DEM Parti Grubu da Bahçeli ve yanında bulunan isimlerle selamlaşarak bir süre hal hatır sordu.

İki yıl önce Bahçeli DEM sıralarına gitmişti

Meclis’in 1 Ekim 2024 tarihindeki açılışında da siyasetin gündemine oturan benzer görüntüler yaşanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurul’un açılışı sırasında DEM Parti sıralarına giderek milletvekilleriyle tokalaşmıştı.

Bahçeli’nin bu ziyareti, siyasette yeni bir sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmişti. Bahçeli, 22 Ekim’de yaptığı açıklamada ise Abdullah Öcalan’ın örgütü lağvettiğini açıklaması halinde “umut hakkından” yararlanabileceğini ve TBMM’de konuşma yapabileceğini ifade etmişti.

İki yıl önce Bahçeli’nin DEM Parti sıralarına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bu kez DEM Parti grubunun MHP sıralarına giderek Bahçeli ile tokalaşması, Meclis açılışındaki dikkat çeken siyasi temaslardan biri oldu.

(Amida)