Van’da kayyım atanan DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve Belediye Eşbaşkanları  Eğitim Sen Şubesini ziyaret ederek görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlere destek ziyaretinde bulundu.

 

Van’da 29 Aralıkta bir gün grev yapan 735 öğretmenin  görevinde uzaklaştırılmasının ardından aralarında Belediye Eşbaşkanları, DTK Eş Başkanı Leyla Güven,  DBP MYK Üyesi Gülcihan Şimşek,  HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Lezgin Botan, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ile DBP- HDP İl Yöneticilerinin aralarında bulunduğu heyet  Van Eğitim-Sen Şubesini ziyaret ederek öğretmenlerin yanında olduklarını açıkladı.

 

 

Ziyaret esnasında konuşan DTK Eş Başkanı Leyla Güven AKP’nin özelde Kürtler olmak üzere Türkiye’de muhalif duran tüm kesimleri hedef aldığını buna karşılık bütün Demokratik kurum ve kuruluşların  bu baskıya boyun eğmemesi gerektiğini dile getirdi. Güven “AKP darbe girişimi kılıkfı altında kendisine muhalif olan bir çok kesimi sindirmeye çalışıyor. Bu baskılar ile bir sonuç alacağını düşnüyor. Siz öğretmenlerimize yapılan bu hukuksuzluk bu günde demokratik halk belediyelerine yapıldı. Bu muhalif kesim ve Kürt halkına karşı yapılan baskılara karşı mücade birliğimizi sağlam tutarak bu baskıyı boşa çıkaracağız.” Dedi.

Öğretmenler adına konuşan Eğitim Sen Van Şube  Eşbaşkanı Gülcihan Kaçmaz Sayyiğit ise,  ziyaretten duyduğu  memnuniyeti dile getirerek. “ Çocuklar ölmesin Barış ve müzakere başlasın diye bir günlük greve katıldıkları için  görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlerin bu gün yaşanan bu hukuksuzluk  karşısında haklı mücadelelerini sürdüreceklerini  belirtti.