Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları devam ederken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken‘in Brüksel, Moldova ve Baltık ülkelerini ziyaret edeceği açıklandı ABD Dışişleri Bakanlığı, Blinken’in 3-8 Mart tarihleri arasında Belçika, Polonya, Moldova, Letonya, Litvanya ve Estonya’ya gideceğini açıkladı.

Blinken ise düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Polonya, Moldova, Romanya ve Slovakya dahil ‘cephe’ ülkelerini desteklemek için çalıştığını söyledi. Konuşmasında Rusya halkına da seslenen Blinken, “ABD, birçoğunuzun Ukrayna işgaliyle herhangi bir ilginiz olmadığını biliyor” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba’yla görüşmesinde ‘ABD’nin Ukrayna hükümetinin her tür diplomatik çabasını desteklediğini’ söylediğini savunan Blinken, “ABD diplomatik açıdan ilerlemek için kapıyı açık tutuyor ama bu, askeri yatışma olmadan çok zor” ifadelerini kullandı. 

ABD Dışişleri Bakanı, Rusya Merkez Bankası’nın dolar üzerinden işlem yapmasına getirilen yaptırımlar hakkında da, “Putin’in savaş fonu yok oldu” yorumu yaptı.

Editör: TE Bilisim