ABD’de Başkan Donald Trump ile Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden arasındaki 59’uncu başkanlık seçimi için çoğu posta yoluyla olmak üzere yaklaşık 100 milyon seçmen oy kullanırken, yarışı kimin kazanacağı merak konusu. 

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Başkan Donald Trump ile Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden arasındaki 59’uncu başkanlık seçimi için oy kullanma işlemleri başladı. Saat 06.00 (Türkiye saati 14.00) itibariyle sandığa çağrılan seçmenler, ABD Başkanı’nın yanı sıra Kongre’nin iki kanadı olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı ile 100 üyeli Senato’daki 35 sandalye için de oy verdi. 158 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu ABD’de koronavirüs  salgını gölgesinde çoğu posta yoluyla olmak üzere yaklaşık 100 milyon seçmenin erken oy kullanması, başkanlık seçimlerinde bir yüzyılın en yüksek katılım oranına ulaşılabileceği öngörülüyor.

Küçük eyaletlerde son bulan oy verme işleminde resmi olmayan rakamlara göre Biden’in önde olduğu belirtiliyor.

ÖNLEMLER ALINDI

Öte yandan Başkent Washington ve New York kenti başta olmak üzere çeşitli bölgelerde yetkililer ve işletme sahipleri seçim sonucu ardından olası çatışmalara karşı cadde üzerindeki dükkanların hasar görmemesi için vitrinleri tahta plakalarla kapladı.

Editör: TE Bilisim