ABD, Şengal’de 12 yaşındaki bir çocuğun ölümü ile sonuçlanan SİHA saldırısına ilişkin bir açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşleri’nden yapılan açıklamada “12 yaşındaki Salih Nasır Hıdır adlı çocuğun ölümü dahil, Şengal’deki Ezidi sivillerin ölümüne ilişkin haberlerden ötürü son derece üzgünüz” ifadelerine yer verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) dün Şengal’in Sinune kasabasına düzenlediği SİHA saldırısında 12 yaşındaki Selah Nasır Hıdır isimli çocuk ile dedesi yaşamını yitirmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Musul’un Şengal bölgesinde düzenlenen ve 12 yaşındaki bir çocuğun ve dedesinin ölümü ile sonuçlanan SİHA saldırısına ilişkin, ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşleri’nin resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada “12 yaşındaki Salih Nasır Hıdır adlı çocuğun ölümü dahil, Şengal’deki Ezidi sivillerin ölümüne ilişkin haberlerden ötürü son derece üzgünüz.

Kurbanların yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ezidiler çok fazla şiddete maruz kaldı. Bununlar birlikte tüm diğer insanlar gibi, barış ve huzur içinde yaşamak Ezidilerin de doğal hakkıdır.”

Editör: TE Bilisim