Çavuşoğlu, NATO üyeliği meselesinde Türkiye’nin tutumunun sebebinin “gayet net olduğunu” söyledi. “NATO bir birlik, uluslararası örgüt değil” diyen Çavuşoğlu, “NATO adı üstünde müttefiklik. Bu ne gerektirir? Bu sadece güvenlik meselesi değil, omuz omuza dayanışma gerektirir. Her alanda. Özellikle güvenlik konusunda bir tehdit olduğu zaman” değerlendirmesini yaptı.

İsveç ve Finlandiya’nın PKK ve YPG’ye çok açık destek verdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Bu da halkımızın hissiyatını olumsuz yönde etkiliyor, gözümüzün önünde tüm uyarılarımıza rağmen. Bu iki ülke PKK ve YPG’ye açık bir şekilde destek vermektedir. Bunlar terör örgütüdür. Bunlar, dün de dahil olmak üzere her gün saldırılar gerçekleştiriyor. Bu kabul edilemez. Bizim müttefiklerimizin terör örgütlerini desteklemesi kabul edilemez” dedi.

Çavruşoğlu, Avrupa ülkelerinin Rojava’ya yönelik operasyonları nedeniyle Türkiye’ye ihracat kısıtlamaları yaptığını hatırlatarak, “Bizim savunma sanayimize, bizim müttefiklerimizden ithal ettiğimiz ürünlerde kısıtlamalar oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim