Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Vatikan’ın Uluslararası İlişkiler Genel Sekreteri Paul Richard Gallagher ile yaptıkları görüşme sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Lavrov kendisine gelen sorular karşısında Suriye ve Rojava’ya ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Kürtlerle çalışmaya hazır olduklarını” ifade etti.
Kürtlerin kendilerini Suriye toplumunun bir parçası olarak görmeleri gerektiğini vurgulayan Lavrov, “Kürt temsilcilerle güçlü ilişkilerimiz var. Suriye konusunda yapılacak görüşmelerde Kürtlerin tüm hak ve çıkarlarını anayasal prosedür çerçevesinde gözetmek için birlikte çalışmaya hazırız” diye konuştu.

Lavrov konuşmasının sonunda Rojava’da Kürtleri destekleyen ABD’ye dikkat çekerek, “Kürtlere tavsiyem Amerikalıların güzel sözlerine uymamalarıdır. Onlarda ayrılma isteğini arttırmak istiyorlar” ifadesini kullandı.

ABD ve Rusya’dan Suriye-Rojava görüşmesi!

Öte yandan İsviçre’nin Cenevre kentinde gelecek hafta düzenlenecek olan toplantıda ABD ve Rusya temsilcilerinin Suriye konusunu ele alacağı belirtildi.

Cenevre’de bir araya gelecek olan ABD’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin Suriye’deki durumla ilgili bir dizi konuyu görüşeceği ifade edildi.

Zirve görüşme ile ilgili bazı diplomatik kaynaklara göre, iki taraf özellikle BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye topraklarına insani yardım ulaştırılmasına ilişkin kararın genişletilmesini görüşecek.

Editör: TE Bilisim