ABD Erbil’deki konsolosluk binasına atılan füzelerin İran’dan geldiğini öne sürdü. IKYB’ye bağlı Erbil’deki ABD’nin konsolosluk binasını hedef alan füzeli saldırı sonrası ABD’den ilk açıklama geldi.

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Tueller, Erbil’e yönelik saldırıyı kınayarak, “İran rejimi unsurları bu saldırının sorumluluğunu üstlendi. Irak egemenliğinin bu açık ihlalinden ve masum sivillere terör saldırının hesabı sorulmalıdır” açıklamasını yaptı.

ABD’li Büyükelçi Matthew H. Tueller, İran Devrim Muhafızları’nın başkent Erbil’e yönelik balistik füzelerle gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin bir mesaj yayımladı. 

ABD’nin Irak Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda Tueller, “ ABD, Erbil’deki sivil hedeflere yönelik canice saldırıyı kınıyor” dedi.

Tueller, “İran rejimi unsurları bu saldırının sorumluluğunu üstlendi. Irak egemenliğinin bu açık ihlalinden ve masum sivillere terör saldırının hesabı sorulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Erbil’i hedef alan füze saldırısını onlar üstlendi!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’e dün düzenlenen füze saldırısını İran Devrim Muhafızları üstlendi. İran devlet medyasından yayınlanan açıklamaya göre Devrim Muhafızları, Erbil’de İsrail’e ait hedeflerin vurulduğunu savundu; açıklamada ‘İsrail’in kendilerini hedef alması halinde sert, kararlı ve yıkıcı yanıt verileceği’ uyarısı yapıldı.

Editör: TE Bilisim