Açıköğretim Fakültesi, bahar periyodu yarıyılı kayıt yenileme süreçleri için tarihi belirledi. Anadolu Üniversitesi, açıktan okuyan öğrencilerin kayıt sürecini yapabilmeleri için kayıt fiyatını ve ders seçimi süreçlerini gerçekleştirmelidirler. Yayınlanan takvime nazaran kayıt yenileme 7-18 Şubat tarihleri ortasında gerçekleştirilecek. Bahar periyodu vize imtihanları ise  02-03 Nisan tarihleri ortasında yapılacak.

Yeni periyoda geçmeden evvel güz periyodunda başarısız dersi bulunan yahut mezun olabilmek için gerekli krediyi tamamlamaya çalışan öğrenciler bütünleme yahut üç ders imtihanı olup olmayacağını merak ediyordu. Anadolu Üniversitesi, toplumsal medya hesabından açıklama yaptı. Pekala AÖF üç ders yahut bütünleme imtihanı olacak mı? İşte yapılan o açıklama…

“AÖF’te Yaz Okulu Uygulaması Bulunmaktadır”

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi toplumsal medya hesabına, güz devri final imtihanlarının akabinde telafi (bütünleme) yahut üç ders sınavıyla ilgili bir çok soru yöneltildi. Üniversitenin resmi hesabından yapılan açıklamada  mevcut imtihan yönetmeliğine nazaran bütünleme yahut Üç Ders (tek ders) imtihanı yapılmayacağı net bir biçimde tabir edildi. Açıklamanın devamında Anadolu Üniversitesinde yaz okulu uygulaması bulunduğu tabir edildi. Yayınlanan takvime nazaran yaz okulu imtihanları 6 Ağustos tarihinde düzenlenecek.

Kayıt Süreçleri İçin Tarihler Belirli Oldu!

Anadolu Üniversitesi, bahar devri kayıt yenileme takvimi öğrenciler için açıklandı. Kayıt yenileme süreçleri 7-18 Şubat 2022 tarihleri ortasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler süreçlerini e-Kampüs üzerinden yapabilir. Kayıt yenileme için kayıt fiyatının yatırılması gerekmektedir.  Kayıt yenileme yapmayan adaylar 2021-2022 bahar periyodu imtihanlarına katılamazlar. İşte AÖF’ün açıkladığı imtihan takvimi;
 

AÖF Yaz Okulu İmtihanları Nasıl Yapılır?

Anadolu Üniversitesi, yaz okulu imtihanları yüz yüze olarak okullarda gerçekleştiriliyor. İmtihanlarda öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 soru yöneltilirken bu soruların cevaplanması için 30 dakika imtihan müddeti veriliyor. Açıköğretim Fakültesi, muvaffakiyet alt notunu 35 olarak belirledi.  İmtihanlarda 4 yanlış yanıt 1 hakikat cevabı saf dışı bırakırken öğrenciler 35 ve üzerinde not aldığı takdirde başarılı sayılır.

Editör: TE Bilisim