VanHaber - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına muhalefeti eleştirerek başlayan Erdoğan, Türkiye’nin birçok konuda rekorlar kırdığını, muhalefetin ‘kıskandığını’ iddia etti. “Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir” diyen Erdoğan, “Kalbimiz herkese açıktır. Sorunların nedeni bir değiliz” dedi. Salgında yapılan yardımlara değinen Erdoğan, mağduriyetlerin giderildiğini öne sürdü.

Vaka sayılarında düşme yaşanmasından memnun olduğunu ifade eden Erdoğan, “Havaların soğuması ile yaşanacak mevsimsel griplere dikkat etmemiz gerekir, belirtileri kovid-19 ile aynı. Daha önce birinci sınıf ve okul öncesiler için yüz yüze eğitim açmıştık. Yüz yüze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2., 3., ve 4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen şartlarda başlatıyoruz. Ortaokul 8. ve lise 12. sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilecek. Özel eğitim okulları ile köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür. Diğer sınıflarla ilgili kararı önümüzdeki haftalarda vereceğiz” diye konuştu.

Uzaktan eğitim için öğrencilere 500 bin tablet verileceğini belirten Erdoğan, “Ülkemizin internet altyapısını da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkartmak için ayrı bir çalışmayı Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor. İlgili kuruluşlarla birlikte yürütmek suretiyle hızla mesafe almanın gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

ERMENİSTAN-AZERBAYCAN

Ermenistan’ı işgalci olarak tanımlayan Erdoğan, uluslararası güçlerin Ermenistan'a tepki göstermemesine tepki gösterdi. Ermenistan’ın bölgede katliamlar gerçekleştirdiğini ileri süren Erdoğan, 30 yıldır bölgede çözümsüzlük olduğunu söyledi. Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında olduğunu ifade eden Erdoğan, “AGİT bünyesinde ABD, Fransa ve Rusya tarafından oluşturulan Minsk grubu sorunu çözmek yerine, çözümsüzlüğe mahkum etti. Kardeş Azerbaycan halkı yıllarca hem işgalin, hem kayıplarının acısıyla yaşadı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın saldırıların cevap vermek ve Karabağ'ı işgalden kurtarmak için hızla harekete geçti. Dünya haydut devlet ve onların haydut yöneticilerinden kurtulmadan rahata ulaşamaz. Maalesef, özellikle bizim bölgemizde haydut devlet sayısı oldukça fazla. Bu haydut yöneticiler hem kendi halklarına hem de ulusal barışa zarar veriyorlar. Türkiye elindeki gücü kanlı oyunu bozmakta kullanmak için hazırdır. Dünya beşten büyüktür diyoruz. Kafkasya’nın son 30 yıldır süren sorunun çözümü artık kaçınılmazdır. Zafere kadar Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu ifade ediyorum” diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim