Van'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Sabah saatlerinde Van Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İskele Mahallesi’nde bulunan Yaşar Kemal Parkı’nda devam edildi. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen program, anaokuluöğrencilerinin “Kına gecesi” oyunuyla başladı. Miniköğrencilerin sergilediği oyun, izleyenlerden büyükbeğeni aldı. Şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle dokuz okulun halkoyun ekibi Van yöresine ait oyunları sahnelediler.

Van Öğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından mini bir konserin de verildiği Dinamobet kutlamalara Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamaların yapıldığı parkta güneşli havayı fırsat bilen bazı veliler ise semaver yakarak hem piknik yapmanın hem de bayramı çocuklarıyla yaşamanın keyfini çıkardılar.

VAN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

VAN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

VAN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

VAN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

VAN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

VAN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

Editör: TE Bilisim