Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Van YYÜ'de Günümüz Konseptine Uygun Güncel Bölümleri ve Programları Aktif Hâle Getirmeye Devam Ediyoruz

4 YENİ BÖLÜM AÇIYORUZ

Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) yapılan başvuru sonucunda; Üniversitemize 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren 4 yeni bölüme ve 4 programa öğrenci alınmasına karar verildi.

YÖK’ün aldığı karara göre; 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 30, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümüne 40, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümüne 40, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne 40 öğrenci alınması uygun görülürken; Erciş Meslek Yüksekokulu Pazarlama Programına 30, Erciş Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programına 20, Özalp Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programına 30 ve Muradiye Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programına 40 öğrenci alınması uygun görüldü.

Üniversitemizde açılacak olan yeni bölümler ve programlar hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Üniversitemizin her geçen gün daha nitelikli ve donanımlı hale geldiğini belirterek, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, önüne koyduğu hedefler çerçevesinde sadece Van iline ve bulunduğu bölgeye değil Ülkemizin her tarafına hitap edebilecek bir potansiyele ulaşma çabasındadır. Üniversitemiz, sahip olduğu 40 yıllık bilimsel birikim ve akademik tecrübesiyle her alanda başarı gösterebilecek yetkinliktedir.  Üniversitemizde açılacak olan yeni bölümlerin ve programların, bu birikim ve tecrübeden faydalanarak hedeflerimize ulaşma noktasında bize güç katacaktır. Bu doğrultuda yeni açılan bölümlerimizin ve programlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Ve elbette destekleriyle bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve tüm YÖK Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim