Bir öğretmene daha şiddet uygulandı

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan İlknur Ilıcalı İlkokulunda Müdür Yardımcılığı yapan Hüseyin Yardım, bir veli tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı.

Yapılan açıklamaya göre, 20 Aralık günü okul koridorunda bağırıp huzursuzluk çıkaran üçüncü sınıfta okuyan öğrenciyi uyaran ve velisini çağırmasını isteyen okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Yardım, okula gelen Mesut Taş isimli veli tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan öğretmen Hüseyin Yardım, veli Mesut Taş hakkında şikayetçi oldu.

Öğretmene yapılan saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Van Şubesi, Toplumda zaman zaman farklı nedenlerle şiddet olayları vuku bulduğunu, bu olayların sosyal anlamda huzur ve sekîneti bozduğunu, insan ilişkilerini sekteye uğrattığını ve gerek bireysel gerekse de kurumsal anlamda iş verimliliğini azalttığını belirtti.

Eğitim-Bir-Sen adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, son zamanlarda eğitimcilere yapılan şiddettin arttığını belirterek "Son zamanlarda devletimizin vatandaşımızla buluşmayı en uç noktada sağlayan öğretmenlerimiz de şiddet davranışları ile karşı karşıya kalmakta ve sürekli yaşadıkları şikâyet edilme tedirginliğiyle görevlerini sürdürmekte ve şiddete maruz kalma kaygısı ile yaşamaktadırlar." İfadelerini kullandı.

"Okullarda yeteri kadar güvenlik sağlanamamaktadır"

Okullarda güvenliğin sağlanamaması olası şiddet olaylarını arttırdığına değinen Uca, "Eğitim-öğretim kurumlarında güvenlik görevlilerinin olmayışı neticesinde güvenliğin yeterince sağlanamaması, sorumluluğun tamamen yöneticilerimiz ve öğretmenlerimize bırakılması maalesef ki öğretmenlerimizi bu tür saldırılara karşı savunmasız bırakmaktadır. Bugün okullarımızda halen özel güvenlik görevlilerinin olmaması, münferit de olsa bir kısım velimizin ihmalkâr davranması, Millî Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması, maalesef ki öğretmenlerimize yapılan saldırıların önünü açmaktadır. Hayatlarını, çocuklarımızın daha iyi olmasına vakfeden eğitimcilerimize yönelik şiddet olaylarının önü alınmazsa, gereken tedbirler ivedilikle hayata geçirilmezse, öğretmene iade-i itibarda bulunulmazsa, şiddet hastalığı bütün toplumu saracaktır." ifadelerini yer verdi.

Editör: TE Bilisim