7 Temmuzda yaşanan sözlü tartışma konusunda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, kentteki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Takva, bayram arifesinde odada yapılan meclis toplantısında, üyeler için bir sosyal tesisinin yapılması yönündeki talebin tartışmaya neden olduğunu belirtti. 

Başkan Necdet Takva, "Van’a sosyal tesis her meclis üyesi için geleceğe yönelik bir başarı hikayesiydi. Ancak maalesef bazı arkadaşlarımız bu başarı hikayesinde yer almak istemediler" dedi. 

Van TSO Meclis Başkanı Yasin Ertürk, Van’ın binlerce sorunu varken ticaret odasındaki küçük bir hadise ile Van gündemini meşgul etmek silahlar çekildi diye lanse etmek doğru değildir. VanTSO meclisi soytarı topluluğu değil orada Van’ın en saygın insanları var. Van’ın en iyi tüccarları benim meclis üyelerimdir.

VANTSO Başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş ise, “Bizler Van'a ve Vanlılara bir tesis kazandırma derdindeyiz bunun için de Kamu arazisi kiralamaya karar verdik.  bunun için de bir komisyon kurmaya karar verdik, komisyona da  3 muhalif arkadaş 2 tane de yönetim kurulu üyesi belirledik. Bir muhalif arkadaşımız bunu sabote etmek istedi ve karara karşı çıkarak 'hayır' dedi, diger bir meclis üyemiz de neden hayır dediğini sorunca meclis bir anda alevlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, "oda meclis toplantısında üyelerinin kavga edip silah çektikleri" yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, "oda meclis toplantısında üyelerinin kavga ettiği silah çekildi" yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirterek Bayram arifesinde hayati bloke eden dezenformasyon yarattı.

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK TEFTİŞ GÖREN ODASIYIZ

Vantso’da para kavgası ve odayı zarara uğratacakları söylemlerine ise Odamız tarihi boyunca bu şekil kara geçmediğini belirterek Türkiye’nin en çok teftiş gören odasıyız.

Takva, yaşananlarla ilgili görüntü paylaşmayacaklarını söyleyerek onların yaptığı açıklamanın tarafı olmayacağız. Silahla meclise katıldılar iddiasına ise o gün üzerinde silah olan meclis üyesi tespit etmedik. Mafyatik duruşlarla işimiz yok, Türkiye geneli en şeffaf odalardan bir tanesiyiz.

YETKİ MECLİSİN...

Ticaret odamıza bir tesis kazandırma talebi bazı üyelerin karşı çıktığını anlatan Takva, "Toplantıda bir maddeyi üyelerimizin kullanımına sunduk.

İlerleyen zamanlarda bir sosyal tesis inşa edilmesi, bir arsanın temin edilmesiyle ilgili gündem oluşturmak istedik. Bu gündemi oluşturmamızın sebebi bu yetkinin meclis üyelerinde olması. Yani bu yetki yönetim kurulunda olsaydı yönetim kurulu, bu yetkisini ayrıca mecliste tartışmaya açmazdı. Bu yetki tamamen meclis üyelerinde." dedi.

YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZMAK İSTEDİK TARAF OLMAK İSTEMEDİLER

Oda üyelerinin hayatını kolaylaştırmak istediklerini belirten Takva, şunları kaydetti:

"İlgili mevzuatta da belirtildiği gibi üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Görevlerimizin esas çerçevesini oluşturan şey budur. Bu çerçevede de mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Dolayısıyla birinci görevimiz, odanın tüm imkan ve olanaklarını kayıtlı üyelerin hak ve menfaatlerini korumaya yönelikti. Böyle bir mecburiyetimiz var. Dolayısıyla her üye, görev yaptığı dönemde bu ihtiyaçların karşılanması için büyük bir hassasiyetle, büyük bir samimiyetle başka hiç bir arka plan oluşturmadan bu görevi yerine getirmek durumunda. Her meclis üyesi, bir başarı yazılacaksa bunu sahiplenmeli. Ne yazık ki bazı arkadaşlar bunu yapmadı. Sanırım ne kendi pozisyonları ne de yazılacak bir başarı hikayesinin tarafı olma konusunda üzülerek belirtmeliyim ki bir tavır içinde olmadılar. Biz asla bir kavganın tarafı olmadık. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı. İsteyen basın mensubu arkadaşlara da meclisin onanıyla toplantının görüntülerini izletebiliriz. Dolayısıyla odanın ve kentin huzurunu kaçıracak yaklaşımlar içerisinde bulunulmasını doğru bulmuyoruz."

ERTÜRK: VAN’DA BUNCA SORUN VARKEN NEDEN VANTSO

Van TSO Meclis Başkanı Yasin Ertürk ise, Başkanımızın dediği gibi herhangi bir silah çekme olayı olmamıştır. İsteyen her gazetecinin de görüntüleri izleyebilir.

Vantso’nun tüm meclis üyeleri Van’ın en saygın tüccarlarıdır. Saygın tüccar topluluğunun olduğu yerde kavga dövüş benzeri hadiseler olmaz çünkü biz uzlaştırıcı kişileriz. Bizi oraya seçenler kavga etmemiz için göndermemiş biz ilin sorun sıkıntılarını dile getirmek için ordayız.

Geçmiş yönetimleri de biliyoruz. Bu tür haberler Van’a ve odamıza zarar veriyor. Vantso seçimlerin Van’ın herşeyi değildir. Van’ın binlerce sorunu varken ticaret odasındaki küçük bir olayı ile Van gündemini meşgul etmek doğru değildir.

Seçimleri kazansak başımız göğe ermeyecek kaybetsek de diğer arkadaşlar cennete gitmeyecek TSO seçimlerine hizmet için talibiz kazanırsak hizmet edeceğiz kaybedersek de kazanan diğer arkadaşlarımıza teşekkür edip tebrik edeceğiz.

ORASI SOYTARI TOPLULUĞU DEĞİL VAN’IN EN SAYGIN İNSANLARININ BULUŞTUĞU YERDİR

Burada ihale hırsızlık yok, yönetim kurulu arkadaşlarımızın her biri yıllık 600 TL huzur hakkı alıyor yaklaşık 25-30 bin lira odaya para ödüyor.

Dışarda silahlar çekildi diye lanse etmek doğru değildir. Orası da soytarı topluluğu değil orada Van’ın en saygın insanları var. Van’ın en iyi tüccarları benim meclis üyelerimdir.

BATIDA EL ÜSTÜNDE TUTULUYORUZ VAN’DA DAYAK YİYORUZ

15 yıldan sonra ilkkez kasamızda para gördük, borçlu aldığımız odayı kara geçirmişiz ve suçlu ilan ediliyoruz. Türkiye’deki en kıymetli odaların başında geliyoruz. Van’ın bir gerçekliği Batıda el üstünde tutulurken Van’da dayak yiyoruz.

KOMİSYONA 3 MUHALİF 2 YÖNETİM KURULU ÜYEMİZİ SEÇTİK

VANTSO Başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş, “Kamu arazisi kiralamayı düşündük, biz bir komisyon kurmaya karar verdik, komisyona da  3 muhalif arkadaş 2 tane de yönetim kurulu üyesi belirledik. Bir muhalif arkadaşımız bunu sabote etmek istedi ve hayır dedi, bir meclis üyemiz de neden hayır değince meclis bir anda alevlendi.

TEK SORUN ÖNÜMÜZDEKİ VANTSO SEÇİMLERİ

Tek sebep seçim arifesidir. Bizim aklımızda seçim yok, iki arkadaşımız mecliste iki hemşehri kısa süreli tartışma yaşadı. Ortada silah yok, küfür yok, sadece birbirlerine seslerini yükseltmeleri ortamı germiştir. 19 yıldır Ticaret odasındayım. Bizim iyi niyetimiz ve komisyonu bile muhaliflerden seçmemiz bizim iyi niyet göstergemizdir.

TEK DERDİMİZ VANA SOSYAL TESİS KAZANDIRMAKTI

18 bin üyemizin yazlığı yok ki herkesin sahile sıfır evi de yok, bizim tek derdimiz Türkiye’nin birçok ilinde olan sosyal tesisleri Van’a Vanlıya kazandırmaktı.

Ortamı germenin ilimize faydadan çok zarar getirdiğini herkesin bilmesi gerekir.

Toplantı soru cevap şeklinde son buldu.

Editör: TE Bilisim