VanHaber - Bugün ülkemiz bakımından tarihi öneme sahip bir müjdeyi paylaşmak için sizlerle bir aradayız. Enerji milli bağımsızlığın gerçek anlamda tesisinde çok büyük öneme sahiptir. Dünyada son bir asırdır yaşanan hiçbir karmaşa, kaos, savaş yoktur ki gerisinde öyle veya böyle enerji hesabı yatmasın. Petrol ve doğalgaz sahalarının kontrolü için milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı vahşi bir düzen kurulmuştur.

Biz Libyalı kardeşlerimizin çağrısıyla onları darbecilerden kurtarmanın mücadelesini verirken birileri petrol sahalarının dibinde bitivermiştir. Hamdolsun biz önceliğimizi asla değiştirmedik. Hep önce insan, önce dostluk, önce mazlumlar dedik. Önce hak hukuk adalet dedik.

İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize bambaşka bir kapı açtı. Artık bu alanda en üst lige çıkmış bir Türkiye var.

Kimsenin günahını almıyoruz, belki de gerçekten aradılar ama bulamadılar. Ama biz artık bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük. Bu tür çalışmaların kiralama ile değil doğrudan milli kuruluşlarımız aracılığı ile yürütülmesini kararlaştırdık.

Ardı ardına 3 sondaj gemisini ülkemiz derin deniz arama filosuna kattık. Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık. Sevincimizi hep birlikte yaşamak için, şimdi müjdemizi paylaşıyorum. Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.

Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna 1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Kendisini boğazdan uğurladığım günü hatırlıyorum ve o uğurlayışımız ile birlikte hamdolsun neticeye de ulaşmış olduk.

Editör: TE Bilisim