Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerini kapsayan iş dünyası derneklerini çatısı altında barındıran Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) 3. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Tek liste ile gidilen genel kurulda, Müslüm ERBAY oy birliği ile başkanlık görevine getirildi.

DOĞUSİFED, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan; gücünü ve etkinliğini, iş insanlarının üye olduğu federasyon ve derneklerinden alarak çatısı altında 26 bölgesel, 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon, 267 dernek üzerinden 40 bine yakın şirket bünyesinde barındıran Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu; TÜRKONFED’in bölgesel federasyonudur.

TÜRKONFED’in üye federasyonu olan DOĞUSİFED, yeni dönemde Üye derneklerinden “Doğu Anadolu Madenciler Derneği” Yönetim Kurulu Başkanı da olan Müslüm ERBAY başkanlığında bölgesinde çalışmalarına devam edecek.

DOĞUSİFED KURULUNDA 'KADIN' DEVRİMİ

Yeni bir enerji ve sinerji ile yoluna devam eden DOGUSİFED Van’da bir ilke daha imza atarak yönetim kurulunda 6 Kadın 5 Erkek yer aldı.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerini kapsayan iş dünyası derneklerini aynı çatı altında bir araya getiren, bağımsız ve gönüllü yapısı dikkatleri üzerine çeken Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu kadın ağırlıklı yönetim ile de adından fazlasıyla söz ettireceğine benziyor.

Kadri Salaz’ın divan başkanı, Meral Ayhan ve Rojhat Levent Özgökçe kâtipliği üstlendiği genel kurula tek liste ile giden DOĞUSİFED üyeleri, Müslüm Erbay’a oy kullandı.

ÇİFTÇİ: İLKLERE İMZA ATIYORUZ

Başkanlık görevinde 2 dönem kuralını uygulayan bir çok STK yada örnek olacak bir ilkeye imza attı.
İki dönemdir Başkanlık görevini yürüten Suat ÇİFTÇİ, Bugüne kadar yaptıkları çalışmalara değinerek yeni başkan ve yönetimine başarılar diledi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIM

 “DOĞUSİFED tüzüğünde iki dönem kuralı var; bu kuralı uyguladık. Yeni bir sinerji oluşturmak adına görevi değişimine gittik. DOĞUSİFED ile beraberliğimiz devam edecek her daim arkadaşlarımızın yanında olacağız. Bu güzel oluşumu yarınlara taşımak için elimizde gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

DOĞUSİFED ERBAY’A EMANET

DOĞUSİFED Yeni başkanı Müslüm ERBAY ise, DOĞUSİFEF’in temel ilkesi “ Ortak akıl, hiçbir hesap kitap olmayışı, yaptıkları katkılarından dolayı yönetim kurulum adına Suat Çitçiye teşekkür ederim.

Bana verdikleri güvenden dolayı tüm yönetim ve üyelerine teşekkürler başkan ben değilim herkes başkan burası sivil toplumdur günülülük esastır. Hep beraber Doğusifed ve alt derneklere Level atlatmak için çalışacağız.

Yeni süreçte Hakkari, Muş ve Biltis’ten yeni dernekleri aramıza katmak için çalışacağız. Bunun yanında Ar-Ge’den projeye projeden üretime Doğusifed projeci bir kimliğe kavuşturacağız. Bana destek veren Herkesten İş dünyası federasyonumuza daha çok katkı vermelerini bekliyorum

TÜRKONFED’İN 5K VİZYONU

Erbay, Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütlerinden TÜRKONFED çatısı altında yer alan DOĞUSİFED, dün olduğu gibi, bundan böyle de,  Kurumsallaşma odağı ile çalışmalarını sürdürecek.

 DOĞUSİFED, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik vizyonunu ile
enerjisi ve potansiyellerini, Yeni Dönemde TÜRKONFED’in '5K Vizyonu'na Odaklanılacaklarını, bu amaçlarını ‘5K vizyonu’ kapsamında

 ️kurumsal,

️Küresel,

️Kapsayıcı,

️KOBİ ve

️Kadın konularına odaklanarak gerçekleştireceklerinin altını çizdi

ORTAK AKIL VE UZLAŞI KÜLTÜRÜ

TÜRKONFED’in ortaya koyduğu 5K Vizyonu doğrultusunda Doğu Anadolu Bölgesi’nde üyelerine, paydaşlarına ve bölge kalkınmasına katkı sağlayan DOĞUSİFED, “Ortak Akıl ve Uzlaşı Kültürü” temelinde, Evrensel değerler çerçevesinde hep beraber, Başta Van, Bölgemiz ve de Ülkemizin büyük fotoğrafında buluşabilme çalışmalarımız ısrarla deneyimlerden istifade edeceğiz.

DOGUSİFED olarak, Bölgemizin ve de Ülkesinin sorunlarını dert edinen ve çözüm arayan iş insanları olarak büyük bir bütünün önemli yapı taşlarıyız. Bu ilke ile yeni YK kadrosu ile yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

DOĞUSİFED YÖNETİM ORGANLARI ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU

Yönetim Kurulu: Müslüm Erbay, Berrin Uçar, Sevda Keskin, Murat Aydıncıoğlu, Meral Ayhan, Agit Arslan, Nevin İl, Sakine Turan, Muazzez Çağlar, Muhammet Altay ve Şemsettin Bozkurt

Denetim Kurulu: Engin Kutluk, Okan Bakkalbaşı, Veli Kaya

Disiplin Kurulu : Sadık Engin, Musa Güneş, Yusuf Arslan

Yüksek İstişare Kurulu: Suat Çiftçi, Kadri Salaz ve Mehmet Kandaşoğlu,

Editör: TE Bilisim