VanHaber - Dünyaca ünlü ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Akdamar Adası'nın karşını projesi hazırlanan otelin inşaat çalışmasına başlandı. Yüzme havuzu, sauna ve balo salonu gibi sosyal alanları içerisinde barındıran otelin yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

“OTELİMİZ 4 MEVSİM HİZMET VERECEK”

Otelin sadece yaz mevsiminde değil, 4 mevsim hizmet vereceğini belirten firma sahibi Metin Bağ,” Orient Hotel'imizin temel kazı çalışmalarına başladık. Özellikle Gevaş ilçesine ve yöreye ekonomik anlamda büyük canlılık getirmesi bekliyoruz. Otelimizi yıl sonunda kadar bitirmeyi hedefliyoruz. 60 yataklı otelimiz, yüzme havuzu, sauna, balo salonu gibi sosyal alanlarıyla sadece yaz mevsimi değil 4 mevsim hizmet verecek. Otelimiz yaklaşık 9.500.000 TL'ye mal olacak” dedi.

“TÜM ODALAR AKTAMAR ADASI'NI GÖRECEK”

Bütün odaların Aktamar Adası'nı görebileceğini belirten Bağ, “Otelimiz doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 50 kişiye iş imkanı sağlayacak. Otelimizin en büyük özelliği, bütün odalarından Akdamar Adası'nı görmesidir. Bu özelliğiyle otelimiz yörede ilk ve tek otel olarak hizmet verecek. Otelimizin, yörede oluşturacağı olumlu havadan dolayı başka turizm yatırımcılarının da bölgeye gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEYE FARKLI YATIRIMLAR YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Otel projesinin yanında farklı alanlarda da bölgeye yatırım yapayı planladıklarını belirten Bağ, şunları söyledi: “İlçeye sadece otel kazandırmakla kalmayıp, ilerleyen tarihlerde farklı alanlarda da yatırım yapmayı planlıyoruz. Gevaş çok güzel bir yer ve bu nedenle hizmetin ve yatırımın en iyisini hak ediyor.”

İLÇE HALKINI HEYECANLANDIRDI

Akdamar Adası karşısına modern bir otelin yapılması haberi ilçede büyük heyecana neden oldu. Bir otelin olmamasından dolayı turizm cenneti olan ilçeye turistlerin gün birlik geldiğini ifade eden Gevaş halkı, “Bundan sonra turistlerin burada konaklayabilmeleri bizim açımızdan olumlu bir gelişme olacaktır. Yapımına başlanan otel, her anlamda ilçeye büyük katkı sağlayacaktır. Bu otelin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler. Gevaşsesi



Editör: TE Bilisim