VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Nisan ayı Yönetim Kurulu toplantısı DOĞUSİFED merkezinde gerçekleştirildi

Federasyon'un Yönetim Kurulu Bir çok önemli konu için karar alarak 2019 yılında farkındalık yaratacaklarını altını çizdi.

DOĞUSİFED KANDAŞOĞLU'NU AĞIRLADI...

DOĞUSİFED 2019 Yılı Nisan ayı Toplantısının bu ay ki konuğu başarılı İş adamı Doğu Şirketler Grubu başkanı Zahir Kandaşoğlu oldu. Kandaşoğlu Başarılı iş serüvenini iş insanlarıyla paylaştı

İlk olarak konuşan DOĞUSİFED yönetim kurulu başkanı Suat Çiftçi, "Van’a değer katan her isme teşekkür ederim.  her ay Van'a katkı sunan bir ismi federasyonumuzda ağırlayarak tecrübe ve bilgi birikiminden faydalanacağız bu ayda bizi kırmayarak bizleri onurlandıran Başarılı İş İnsanı Kandaşoğlu'na Doğusifed adına teşekkürler.

Daha sonra söz alan İş İnsanı Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Muhtar, dernek başkanı, şirket patronu, belediye başkanı olabilirsiniz ama yaşadığınız kente, il, ilçeye birşey vermiyorsanız o koltuklarda boşu boşuna oturup milletin günahını almayın' derim.

CUMHURBAŞKANINA BÖLGE'Yİ DEĞERLENDİRDİ

İş insanlarına seslenen Kandaşoğlu, "Cesaretle işlere atılın, kusursuz iş olmaz hata yapmadan hedefinize ulaşamazsınız. Benim için konuşamazsın dediler konuştum. kürsüye çıkamazsın dediler çıktım. Cumhurbaşkanına karşı tahsilli doçent dediler. dedim ben konuşacağım ve bölge adına konuştum.

HERKES BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YIL YAŞASIN DİYOR

Kandaşoğlu, "Türkiye'de Van'ın misyonu, vizyonu, konumunu ayrı tartışmak lazım. Van'ın gücü büyük ama maalesef en büyük sıkıntısı insan kaynakları Van ile ilgili konularda bir araya gelemememizdir. Herkes suskun kalıyor. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyor.

Van'daki Meslek odaları, STK'ların yöneticileri görünce kendimden utanıyorum. bir milyona aşan nüfusa sahip Van'ın bunu hak etmediğini düşünüyorum.

Ben kendi dönemimde doğru neyse savunup konuşuyordum. bir kaç senedir sorumluluk alan yok, Van'da kıyamet kopsa herkes başka havada,  Çevre yolu yapılmamış, Stad yokmuş Vanspor kümeye düşmüş kimin umurunda...

 Sivil toplum kuruluşları, Meslek odaları, dernekler, kanaat önderi, esnafı tüccarı hepsi aynı kentte 3 maymunu oynuyorlar.  Bu şekil giderse Van'da sermaye sahibi kalmaz. her iş insanının il dışında en az bir yatırımı var. herkes dışarıda düzen kurma derdinde...

ÖZVANLILAR VE SİİRTLİLERİ VAN'A DA BEKLERİZ

 İstanbul, İzmir ve Antalya'nın yarısı Vanlı, bizim ata ve dedelerimiz döneminde ciddi işler yapan ciddi paralar kazanan bazı hemşerilerimiz her şeyi alıp gitmiş orda yatırımını yapmış o iş insanlarına sesleniyorum.

Orada yaptığınız yatırımın %10'un memleketlerine yapmaya davet ediyorum. Metropollerde büyük firmalarımız var. Özvanlılar ve Siirtlilere sesleniyorum. onlar bu halka vefa borçları var. Van'a geri dönmelerini isteriz. bölgenin umudu bölgeye önderlik eden Van'da olumsuzluklar yaşanmamalı, biz Van'da yaşıyoruz burada nasıl kazanmışsak burada iş ve yatırım yapma zorunluluğumuz da var.

Kandaşoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: Her ülkede belirli dönemlerde sıkıntıları olabilir. Ekonomide ticarette ve siyasette dalgalanmalar olabilir ama hiç bir zaman hak da hukuktan ve gerçeklerden ayrılmamamız gerek. Allah rızası için güzel şeyler yapmamız gerekmektedir.

 VAN BÖLGENİN ÖNDER İLİDİR

Devleti olmayan bir millet işe yaramaz devlete karşı hiç bir zaman sözümüz yok, devlet hepimizin devleti bayrak hepimizin bayrağıdır.  Ama devlet de bayrak altında yaşayan herkes eşit olması lazım. herkesin hakkı hukuku neyse öyle olması lazım. Van bölgede önder bir ildir. her zaman iyi güzel işler yapması gerekir.

Bu topluma bu halka bu gençlere, engelli insanlara, analara babalara bir faydanız olmayacaksa boşuna 5 yıldızlı otellerde toplanmayın.

Van'a zarar verenleri net bir şekilde teşir edip tavır koymamız gerekmektedir. işini yapan insanı takdir etmemiz gerek.

Bir iş adamı başarılı olamıyorsa ve her attığı işi batıyorsa kente zarar veriyorsa o adamı zorlan bir yerlere çıkarmak ayıptır büyük günahtır. Bir adamın başarısı varsa saygı duyulmalıdır. bu ilde bir insan eğer bir başarı elde etmemişse eğer bir başarıda imzası yoksa sizin öz babanız abiniz kardeşiniz olsa affetmeyin. Memlekette haksızlık var zulüm var kimse çıkıp konuşmuyor diyerek sözlerini noktaladı.

AMAÇ UZLAŞI KÜLTÜRÜNÜ YAYMAK...

DOĞUSİFED yönetim kurulu başkanı Suat Çiftçi, Zahir Kandaşoğlu'na ender bilgi paylaşımından dolayı teşekkür ederek, amacımız uzlaşı kültürünü yaymak bölgemizdeki iş insanlarını onure ederek tecrübelerinden faydalanıp uzlaşı temelinde Kenti yaşanır bir kent haline getirmektir.

Toplantıda daha sonra Gündem konularının görüşmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim