İpekyolu Expo Fuar Aş tarafından organize  edilen ve Ortadoğuda sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen Van inşaat, Yapı, Dekorasyon ve Emlak Fuarı 19-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir. İpekyolu Expo Fuar Aş yönetiminden yapılan açıklamada ;

‘’Ortadoğunun ülkemize açılan kapısı konumundaki ilimizin komşu ülkelere yakın olması özellikle İran , Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetlere kara hava  ve demiryolu bağlantısı ticari anlamda ilimizi cazip bir pazar haline getirmiştir. Van İlimiz bulunduğu coğrafik konum itibariyle hızla gelişmekte olması ve beraberinde inşaat yapı ve gayrimenkul sektörünün parlayan yıldızı haline gelmiştir. Ayrıca inşaat yapı sektörü beraberinde 67 sektörü direkt etkilemesi ve lokomotif görevi görmesi nedeniyle fuar tüm paydaşlarca desteklenmektedir.

Gerek katılımcılarımızı ve gerekse profesyonel ziyaretçilerimizi bölgemizin ve ülkemizin inşaat potansiyeli ile fırsatları hakkında bilgilendirmek, dikkatleri bölgenin bakir inşaat  ve gayrımenkul potansiyeline çekmek, bu alanlardaki emlak sektörünün avantajlarını tanıtarak, firmalarımızın karlılığı ve reelde cirolarını arttırmaları   amaçlanmaktadır.

Ayrıca fuarımızla birlikte  Van Yüzüncü yıl üniversitesi Mimarlık Fakültesi Van İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Mühendisler Odası Van Şubesi tarafından desteklenen Mimarlık İnşaat ve Çevre Zirvesi yapılacaktır.

İnşaat Yapı ve Emlak Fuarımız ve aynı zamanda Mimarlık İnşaat ve Çevre Zirvesi tüm sektör paydaşlarınca desteklenmektedir. Fuar katılımcı firmalarına Kosgeb tarafından yüzde 60 destek sağlanmaktadır. İnşaat Yapı ve Emlak sektörünün bölgedeki  en kapsamlı buluşmasına İran Azerbaycan başta olmak üzere yurtdışından ve bölgedeki komşu iller başta olmak üzere yurtiçinden ziyaretçi beklenmektedir.

Bölgede  tüm fuarlarda olduğu gibi bölge ekonomisinin kalkınmasına katkı sunmaya devam edeceğiz dendi ‘’

Editör: TE Bilisim