Vanhaber - İki Vanlı genç girişimci kafa kafaya verip turizmin yeni gözdesi Montenegro’nun turistik bölgesi Budva’ya bölgenin en nitelikli residansını inşa ederek, buraya yatırım yapan ilk Türk Turizmciler olarak adlarını yazdırdılar. Şimdi onlar bir yandan yatırımlarına devam ederken, diğer yandan da bölgeye yatırım yapacak Türklere fırsatlar sunuyorlar.

İsmail Güler ve Özcan Çobanoğlu’nun Türkler için ayrı bir önem arzeden bölgede yatırım yapmalarının hikayesi de oldukça ilginç. Tatil için gittikleri Budva’da kalacak otel bulamadıkları için tesis yapmaya karar veren iki turizmci, bugün bu hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğu ile büyümeye ve yeni tesis planlamaya devam ediyorlar.

Bugün 4 akrabanın oluşturduğu aile şirketi olan Reneva Group’un Montenegro’da inşa ettiği Elia Residence, turizmcilerin yeni trend tatil hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir sistem sunuyor: Hem Avrupa’nın yeni gözdesi Montenegro’da yatırım, hem de tarihi bağlarımızın sıcaklığını koruduğu balkanlarda güvenli bir tatil.

Yaşlarının gençliğine rağmen turizm alanında oldukça tecrübeye sahip bu iki genç girişimci, Türkiye ve Almanya’daki yatırımlarının yanı sıra Avrupa’nın en genç ülkesi Montenegro’da yeni sistem otel inşaatını tamamlayarak, yeni dönem tatilcilerin hizmetine sunmaya başladılar. Montenegro’nun deniz-kum-güneş denince ilk akla gelen bölgesi Budva’da inşa ettikleri Elia Rezidence’i tatilcilerin ve yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin beğenisine sundular.

NEDEN MONTENEGRO?

Dağılan Yugoslavya’nın en son bağımsızlığını kazanan ülkesi Montenegro artık NATO’nun şemsiyesi altında. Para birimi olarak EURO’yu kullanan Adriyatik Denizinin bu genç ülkesi, Türkiye’ye 1 saat 30 dakika mesafede ve haftanın belirli günlerinde direkt uçuşlar var. Balkan ülkesi olarak tarihi bağlarımızın da bulunduğu 622 bin nüfuslu Montenegro’yu sevmek için çok fazla nedeniniz var.

RENEVA GROUP GÜVENCESİ

Elia Residence, İstanbul, Frankfurt ve Budva’da (Montenegro) turizm alanında yatırımları bulunan, büyük ve büyümekte olan bir grubun, yeni trendlere göre inşa edilmiş, yeni sistemle hizmet veren tesisi. Buradan aldığınız dairenizin işletmesini, grubun kendisine bıraktığınız takdirde yüzde 7 kira garantisi veriyor. Ancak istenirse yatırımınızı farklı şekillerde değerlendirme fırsatınız da mevcut.

TÜRKLERİN YENİ GÖZDESİ

Türkiye ile ortak bir tarihi geçmişe sahip olan, kültürel yakınlıkları bulunan Montenegrolular, ülkedeki Türk yatırımcılara oldukça sıcak ilgi göstermekte. Montenegro’da faaliyet gösteren yabancı yatırımcılar içerisinde Türk iş insanlarının sayısı günden güne artış gösteriyor. Kurumlar vergisi %9 olan Montenegro hukuk sistemi olarak tüm Kopenhag kriterlerini yerine getirmekte. Böylece yatırımcılar, haklarının sağlam bir hukuk sistemi ile korunduğunun bilincine vararak rahatına bakıyor. Ayrıca ülke Türkiye’ye vize uygulamadığı için elinizi kolunuzu sallayarak gidip gelebiliyorsunuz.

ELİA RESİDENCE’İN FARKLI KONSEPTİ

Elia Residence’ta toplamda 4 adet farklı daire seçeneği sunuluyor. 42 m2’den 82 m2’ye kadar toplam 45 adet daire ve 4 adet Penthouse seçeneği ile dilediğiniz daireye sahip olabilirsiniz. Projede 10 adet studio, 30 adet 1+1, 5 adet 2+1 ve 4 adet jakuzili terası bulunan Penthouse daire seçeneği bulunmakta. Tüm dairelerde bölgedeki hiçbir projede standart olarak sunulmayan mutfak dolapları ve seti standart olarak teslim edilmekle birlikte buzdolabı, ocak fırın davlumbaz ankastre seti, standart olarak yer almakta. Tüm odalarda inverter split klima standart olarak sunuluyor.

HER YERE YAKIN

Elia Residence Budva’nın en prestijli bölgelerinden biri olan ve Resort Otellerin yer aldığı Becici bölgesinde. Becici’nin göz kamaştırıcı sahillerine yalnızca 220 metre uzaklıkta olan evinizden dışarı adım atar atmaz, sizi canlı ve ferah bir sahil yolu karşılıyor. 15 dakikalık sahil yürüyüşünün ardında tarihin tüm zorlu dönemlerine göğüs germiş eski şehir ve Budva Kalesi sizi selamlayacak. Elia Residence’tan çıktıktan 24 Km sonra Tivat Havalimanı’na, 25 Km sonra Tarihi Kotor Şehrine, 62 Km sonra Podgorica Havalimanı’na ve 71 km sonra ise Hırvatistan’ın en güzel şehirlerinden Dubrovnik Havalimanına ulaşabiliyorsunuz.

Reneva Grup İsmail Güler ve Özcan Çobanoğlu’nun da ortakları olduğu güçlü bir aile şirketler grubudur.
Türkiye’de yaptıkları birçok yatırımdan sonra son 5 yıldır yurt dışında yaptıkları yatırımlar ile de grup gücüne güç kattı.
Budva’da Reneva Group olarak inşa edilen 1. proje Elia Residence henüz bitiş aşamasına gelmişken, 2. projenin de anlaşması 1 ay önce imzalanarak, başlangıç aşamasına geçildi. Montenegro’da aynı zamanda 5 yıldızlı bir kayak otelinin ana yüklenicisi olarak taahhüt sektöründe de inşaat faaliyetlerine devam etmektedirler. Almanya’nın Frankfurt kentinde Reneva Group olarak ortaklarıyla birlikte Kasım ayında başlanacak 108 odalı bir şehir oteli projesinin de izinleri bekleniyor.
Bu arada grubun İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki inşaatının da hazırlık çalışmaları sürüyor.
Kısacası 4 akrabanın oluşturduğu Reneva Group uluslararası güçlü bir şirketten beklendiği gibi yoluna emin adımlarla devam ediyor

İSMAİL GÜLER

Van doğumlu İsmail Güler, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni bitiren Güler, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Uluslararası Ekonomi üzerine Yüksek Lisans yaptı. Bu arada iş hayatına atılan İsmail Güler, bir restaurant zinciri kurarak turizm sektörüne adım attı. İncelediği evleri beğenmediği için hayalindeki evi kendi yapmak amacıyla inşaat sektörüne giren İsmail Güler’in Montenegro’ya rezidans yapma fikrinin de oldukça ilginç bir hikayesi var. 3 arkadaş Budva’ya tatile gittiklerinde kalacak otel bulamayıp sabahlamak zorunda kalınca, buraya bir otel inşa etme fikri ortaya çıkar. Orada bulundukları süre içinde bu konuda birkaç girişimde bulunup, sonuç alamadan Türkiye’ye döndüklerinde bir ay sonra konuyla ilgili olumlu gelişme kendilerine mail yoluyla bildirilir ve Budva’ya ilk turizm yatırımı yapan Türkler olarak tarihe isimleri yazılır.
Sosyal bir kişiliğe sahip olan İsmail Güler, birçok sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunurken, bu alanda faaliyet gösteren, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Değer otizm derneği ve Greenpeace üyesi. Güler aynı zamanda Alternatif Yaşam Derneği’nin de kurucu üyesi.

ÖZCAN ÇOBANOĞLU

ilköğretim ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra iş hayatında ağabeyi ile kurduğu turizm şirketi ile turizme atıldı ve 15 yıldır bu şirketi yönetmekte. Türkiye, KKTC ve Montenegro’da onlarca 5 yıldızlı Hotelin Spa merkezlerinin, tasarım imalat ve işletmesini üstlenen Çobanoğlu kardeşlerin halen şirketlerinin bünyesinde Türkiye ve Montenegro’da 11 adet 5 yıldızlı tesisin Spa & Fitness işletmesi bulunmakta. 4 yıl önce de Türkiye’de var olan Reneva Group şirketine yatırım ortağı da olarak inşaat sektörüne Antalya’da başladıkları inşaat ile adım attılar. Bu süre içerisinde Antalya ve çevresinde birçok yapsat ve taahhüt projeyi ortaklarla birlikte tamamladılar.
Bugün halen İstanbul Bağdat caddesi, Antalya, Montenegro ve Almanya’da devam eden projeleri bulunmakta. Özcan Çobanoğlu üniversite eğitimine biraz geç başlamış olsa da halen Sırbistan’da Siyasi Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi olarak tahsiline devam etmekte. 1 kız çocuğu babası olan Özcan Çobanoğlu’nun eşi Nadja Lakovic Montenegro vatandaşı.

Otel Gazetesi

Editör: TE Bilisim