Önceki dönem başkanlarından Zahir Kandaşoğlu’nun adaylık açıklamasından sonra diğer adaylar da sahaya inerken, adaylık açıklaması aynı zamanda seçim tartışmalarını da beraberinde getirdi. Kandaşoğlu’nun adaylığı sonrası açıklama yapan Van TSO yönetimi seçime 2 yıl gibi bir zaman kaldığını söylerken, Kandaşoğlu’nu aday olarak gösteren Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) derneği ise seçime 8 buçuk ay kaldığını iddia etti.

VATSO: KANDAŞOĞLU’NUN ADAYLIĞINA OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ

 Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) yaptığı bir açıklamada seçim süresi ile ilgili yeni bir açıklama yaparak şu sözlere yer verdi: “VATSO olarak sahada yaptığımız geniş bir araştırma sonucu Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına Sanayici İş İnsanı Zahir KANDAŞOĞLU'NU aday gösterme kararı aldık. Adayımızı açıkladığımız günden bu yana Van İş Dünyası ve Van Kamuoyundan ciddi şekilde olumlu dönüşler almaktayız. Bu olumlu hava bizleri Van'ın geleceği adına mutlu ediyor. Van'ın geçmişi ve geleceğinde önemli role sahip böylesi bir kurumu iyi niyetli ve işin ehli olan insanlar tarafında yönetilmesini hayati bir mesele olarak görüyoruz.”

VATSO SEÇİMLERE 2 YIL DEĞİL 8 BUÇUK AY KALDI

“Bu ilin kutuplaşmaya değil birleşmeye ihtiyacı var. Artık sorunu değil çözümü konuşmalıyız. İş insanları kentlerin öncü insanlarıdır. Her zaman hayatın içinde olan insanlardır. Kenti değiştirecek, dönüştürecek ve geliştirecek onlardır. İş insanlarını bir araya getiren oda kent için çok önemli görev ifa etmektedir. Maalesef son günlerde yapılan açıklamalara bakıldığında birileri bu önemin ya farkında değil ya da işlerine gelmemektedir. Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri normalde 4 yılda bir yapılmaktadır. Seçim en son Nisan 2018'de yapılmıştır. Bu tarih baz alındığında seçimin Nisan 2022'de yapılması gerekmektedir. Yani seçimlere 8,5 ay kalmıştır.” “ODAYA SİYASET VE İDEOLOJİ KARIŞMAMALI” Açıklamada seçim süreci ile ilgili olarak ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Bizler VATSO olarak kentimizin her türlü sorunu konuşmak, gündemde tutmak ve iç dinamikleri harekete geçirmek, kısacası çalıştırmak istiyoruz. Biz bunlarla uğraşırken, Oda yönetiminde yer alan bir kısım insanlar ve oda genel sekreterinin kendilerine göre her gün bir açıklama ve bir değerlendirme yapmaktadırlar. Bizler odada neler olduğunu an ve an bilgisini alıyoruz. Ve takip ediyoruz. Tüccar ve Esnaf malı olan oda hiçbir siyasi ve ideoloji karışmamalı hiçbir şekilde müdahale edilmemelidir. Üyelerimizin demokratik hakları olan kendi aralarda olacak seçim samimi dürüst huzurlu ve şaibesiz bir şekilde geçmek için uğraştığımızı üyelerimizin bilmesini isteriz. Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine daha çok zaman var diyenlerin nasıl bir niyet taşıdığını Van İş Dünyası ve Van Kamuoyu iyi bilmektedir. Beyler herkesi kör, alemi sersem sanmaktadır. Sadece şunu iyi bilmenizi istiyoruz: "Kentimize hizmet etmek bizim için şereftir."

VAN TSO SEÇİME 2 YILA YAKIN BİR SÜRE KALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

 Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Van Ticaret ve Sanayi Yönetimi ise adaylıkların açıklanmasının ardından seçime hala uzun bir sürenin kaldığını belirten bir açıklama yayınlamıştı. Van TSO tarafından yapılan açıklamada başkanlık seçimlerine 1,5 yıldan daha fazla bir zamanın kaldığını ve gündeme düşen seçim çalışmaları ve söylentilerinin meşguliyet oluşturduğunu açıklayarak 2 yıla yakın süreç içerisinde herhangi bir seçim gündemi bulunmadığı denildi. O açıklamada ayrıca, “Öncelikle belirtmek isteriz ki; tüm Türkiye’de olduğu gibi Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri de Yargı gözetiminde, Kanun ve İlgili Yönetmelikler çerçevesinde gerçekleşmektedir. Oda seçimlerine 1,5 yıldan daha fazla bir süre var iken, ilimizin gündemini seçim çalışmaları ve söylentileri ile tıkamanın hiç kimseye faydası yoktur. Kaldı ki şehrimiz pandemi sürecinin ekonomik sıkıntılarını her alanda yaşarken, kentin çözüm bekleyen birçok sorunu varken, gerçeği yansıtmayan bu tür söylentileri yaymanın, üyelerimizi seçim söylentileri ile meşgul etmekten ve kutuplaşmalara neden olmaktan başka bir işe yaramayacaktır.” İfadelerine yer verilmişti. SehrivanGazetesi

Editör: TE Bilisim