VANEKSPRES HABER MERKEZİ

Van Akademik odalar birliği üyeleri Edremit’te  düzenlenen toplantıda basın mensuplarına tanıttı.

Toplantıya Van-Hakkari Tabip Odası, Van Barosu, Van-Bitlis-Hakkari Eczacılar Odası, Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Van il Koordinasyon Kurulu, Van Diş Hekimleri Odası, Van Veteriner Hekimler Odası, İMO, Ziraat, Elektrik Makine, Kimya, Maden, Harita ve Kadastro, İç mimarlar, Peyzaj, ve Şehir Plancıları odası temsilcileri katıldılar.

Toplantıda Platform üyeleri, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı ve yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.

Van SMMMO başkanı İbrahim Şahin, “Demokratik ve evrensel hukukun üstünlüğü ilkesi ile çağdaş bilimsel değerler ışığında bir kent kültürünü oluşturmak, edindiği birikimler ile çalışan meslek sahibi kesimleri temsil eden akademik meslek odalarının paylaştığı ortak değerleri geliştirmek, dayanışma ve güç birliği ile daha kapsamlı çalışmalar yaparak kentimize faydalı hizmetler üretmek, kentimizde barış  özgürlük dostluk ve kardeşlik anlayışını pekiştirmek, sağlıklı insan, sağlıklı toplum, sağlıklı kent ve sağlıklı çevre hedefi ile bütünleştirmek, toplumun sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini” söyledi.

Platformda yer alan Akademik odaları temsilen katılanlar,  Van Baro başkanı Av. Zülküf Uçar, Van Dış Hekimleri odası başkanı Dr, Resul Tertemiz, Van – Hakkari Tabip odası Hüseyin Yaviç, Van SMMMO başkanı İbrahim Şahin, Van Bitlis Hakkari Eczacı odası başkanı H. Fikret Baransel, TMMOB Van ikk kurulu başkanı Barış Kartal, Van Bölgesi veteriner hekimleri odası başkanı Yakup Akgül, İnşaat mühendisleri odası Fırat Durmaz, Ziraat Mühendisleri odası Ergin Çelik, Elektrik Mühendisleri odası Murat Aydıncıoğlu, Makine Mühendisleri odası M. Ali Aykaç, Kimya Mühendisleri odası Ümit Sarı, Maden Mühendisleri odası Rıdvan İMRE, Harita ve Kadastro odası İsa Şen, İç mimarlar odası Nazdar Deniz Demirhan, Peyzaj mimarlar odası Zeynep Timur ve Şehir Plancılar odası başkanı Mahmut Geyik yer aldı.

Editör: TE Bilisim