A Haber, HDP yönetiminde sandığı Batman’da bozuk olan yollara dikkat çekmek için haber yaptı. Haberde, Batman Belediyesi için “HDP’li belediyenin yol çalışması vatandaşları bezdirdi” denildi.

A Haber, kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi’ni HDP yönetiminde sanarak eleştirel haber yaptı.

Önceki gün İhlas Haber Ajansı (İHA) kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi’nin aylardır bitmeyen yol çalışmalarını düğün arabası üzerinde yer alan bir yazı ile haberleştirdi. İHA’nın “Batman’da yeni evlenen çiftten güldüren tepki” başlığıyla servis ettiği haberin içeriğinde, “Batman’da yeni evlenen çift, kentte bir türlü tamamlanamayan yol çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla düğün arabasına ’Aşkımız Batman’ın yol çalışması gibi olsun hiç bitmesin’ yazısı astı” ifadeleri yer aldı. İHA’nın haberinde belediyenin kayyım yönetiminde olduğu yazılmazken, A Haber ise belediyeyi halen Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde sanarak aleyhte haber yaptı.

Batman Belediyesi’ni, 31 Mart 2019’daki yerel seçimde yüzde 66 oyla HDP kazanmış ancak 23 Mart 2020’de İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanmıştı.

‘YAZIYI GÖRENLER KAHKAHALARINA ENGEL OLAMADI’ DEDİLER ANCAK…

A Haber de kentteki yol çalışmalarına ilişkin haberinde, “Batman’da yeni dünya evine giren çift, şehirde bir türlü bitemeyen yol çalışmalarına dikkat çekti. Çift düğün arabasına ‘Aşkımız Batman’ın yol çalışması gibi olsun hiç bitmesin’ yazısı yazdırdı. Yazıyı görenler kahkahalarına engel olamadı. HDP’li Batman Belediyesi’nin yürüttüğü yol çalışmaları bir türlü bitmezken, şehrin pek çok bölgelerinde sık sık çalışmalar yürütülmesi vatandaşları usandırdı” ifadelerini kullandı.

Geçen aylarda sık sık kayyımı öven haberler yapan A Haber’in HDP’li sandıkları belediye haberinde “Genç çiftten şaka yollu tepki” alt başlığı kullanıldı. Haberin devamında ise şunlar yazıldı: “Yolların çukurlu olması nedeniyle araçları zarar gören vatandaşlar, sık sık tepkilerini dile getirirken, bu duruma ilginç bir tepki de yeni evlenin çiftten geldi.”

BİTMEYEN YOL ÇALIŞMALARI DAHA ÖNCE HABERLEŞTİRİLMİŞTİ

Geçen aylarda gazeteci Metin Yoksu, AK Parti ve kayyım yönetiminde olan belediyelerin yol çalışmalarını, dosya haber olarak Kısa Dalga için haberleştirmişti.

Editör: TE Bilisim