ABD yönetiminin Kürtler ile Türkleri barıştırmak için devrede olduğu ileri sürüldü.T24’ün köşe yazarı  Murat Sabuncu bugün ABD Türkler ve Kürtler arasında çözüm için devrede mi ?  başlığı ile kaleme aldığı makalede ABD ile Türkiye arasındaki pazarlık konusunun en önemli gündem maddesinin ‘Kürtler’ olduğunu yazdı.Yazarın kaleme aldığı makalede ilgili bölüm şu şekilde:Aslında karşılıklı pazarlıklarla gelinen noktada en önemli gündem maddesi ‘Kürtler’… Erdoğan, “Suriye’de Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz.

Planımızı programımızı da yaptık” derken, Türkiye bölgeye topçularla ateş açıyor. ABD Dışişleri, “Suriye’nin kuzeybatısında ABD askeri personeli de o bölgedeyken gerçekleştirilen saldırılardan kaygı duyuyoruz” açıklamasını yapıyor. Bu gelişmeler yaşanırken ABD askerleri Türkiye sınırında yer alan Suriye Demokratik Güçleri kontrolündeki Derebesiye köyünde devriyeye çıkıyor (Kaynak: AFP-BBC). Adeta mesaj veriyor. Çözüm çabası Ve Türkiye medyasında fazla yer bulmayan ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’nin 1 Kasım’da Paris’te Al Arabiya’ya verdiği demeç. Hemen hatırlayalım, kendisi ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve Türkiye’nin tezlerine yakın isim olarak biliniyor. Jeffrey sık sık, “Türkiye’nin desteği olmadan Amerika’nın Suriye’de bir politikası olmaz” görüşünü de savundu. Dönelim tekrar Al Arabiya’ya söylediklerine. Şöyle diyor:

“ABD’nin iki ortağı, -Türkler ve Kürtler, arasında çözüm için çaba harcıyoruz Kuzey Suriye’deki Amerikan ordusu Suriye Demokratik Güçleri ve yerel güçlerle işbirliği yaparak IŞID’i geri çekmeye çalıştı, çalışıyor Jeffrey sıradan bir isim değil. Türkiye ile mesafesi açık olmayan bir isim O yüzden söyledikleri belki başında da olsa bir ‘çözüm’ için ABD’nin devrede olduğunu ifade ediyor Sert rüzgarlardan barışa yelken açılabilir mi? Göreceğiz…”

Editör: TE Bilisim