Gazeteci Murat Yetkin, Abdullah Gül’ün Erdoğan ve Hulusi Akar’la görüştüğü iddiaları sonrası Gül’le konuştuğunu söyledi.

Gül’ün bu konularda konuşmak istemediğini belirten Yetkin, Gül’ün ofisi ve yakın çevresinden edindiği bilgileri köşesine taşıdı.

Yazıdan bir bölüm şöyle:

10 birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasi temasları hakkında son haftalarda gazetelerde sansasyonel yazılar yazıldı, ekranlarda yayınlar yapıldı. Bu yayınlara göre, Abdullah Gül’ün Kayseri lisesinden arkadaşı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kendisiyle görüşmüş, dahası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile de bir görüşme yapmıştı. Bu görüşmelerde konunun Abdullah Gül’ün önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin karşısında değil, yanında yer alması, yeniden eski güzel günlere yeni bir düzenlemeyle dönmesi olduğu yazıldı çizildi.

Bu konuları öğrenmek için Abdullah Gül’ü aradım.
Akar, ya da Erdoğan’la siyasi nitelikle görüşmeleri olmuş muydu? Olmuşsa ne görüşmüşlerdi?
On birinci Cumhurbaşkanı bu konularda konuşmak istemiyor.
O yüzden size aktaracaklarımı “Ofisinden aldığım bilgi” ve “Gül’ün yakın çevresinden alınan bilgi” şeklinde aktaracağım.

Gül konuşmak istemiyor çünkü yakın çevresine göre “tamamen asılsız, temelsiz iddialara cevap vermek, bu iddialarla muhatap olmak istemiyor.”
Yine ofis kaynaklarına göre, bu spekülasyonlara isminin karıştırılmasından da rahatsız.
Bu yayınların kendisinden, yakın çevresinden kaynaklanmadığı anlaşılıyor.
Yayınların, kendisini Cumhurbaşkanlığı seçimine dair erken bir siyasi tutum almaya, açıklamaya zorlamayı amaçladığı yorumu yapılabilir.1

Editör: TE Bilisim