HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı davada, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, şikayetini geri çekip çekmediği tartışmasında son noktayı koydu.

Avukatlarına davayı hiçbir şekilde takip etmeme talimatı verdiğini açıklayan Davutoğlu’nun, HDP’nin üst düzey bir yöneticisini arayarak görüştüğünü kaydeden Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberi şöyle;

Çekildik’ açıklamasına rağmen UYAP’a dilekçe verilmişti

Demirtaş, davanın en son 23 Eylül’de görülen duruşmasında Davutoğlu’nun avukatlarının mahkemeye dilekçe vererek “duruşmayı takip edeceklerini” belirttiklerini söylemişti. Selahattin Demirtaş’ın, Davutoğlu’na yönelik başbakanlığı dönemindeki sözleri nedeniyle yargılandığı davada, Gelecek Partisi’nin “şikâyetin çekildiği” açıklaması, Demirtaş’ın avukatı Fırat Epözdemir tarafından yalanlanmıştı. Bunun üzerine Gelecek Partisi’nden ‘davadan geri çekildikleri’ yönünde yeni açıklamalar gelse de UYAP kayıtlarında Davutoğlu’nun avukatının duruşmayı takip ettiği görüldü.

HDP’ye telefonun ardından açıklama gelmişti

Tartışma devam ederken Ahmet Davutoğlu, HDP’li bir yöneticiyi arayarak “üzgün olduğunu ve avukatlarına duruşmadan çekilin talimatı verdiğini” iletti. Dün de bir TV yayınında, ‘kamu adına da olsa dilekçe vermeyin’ talimatı verdiğini açıkladı. Bu gelişmeler üzerine Davutoğlu’nun avukatları, Demirtaş’ın sanık olarak yargılandığı davalardan geri çekildiklerine ilişkin şikayetten vazgeçme dilekçelerini UYAP sistemine göndererek resmileştirdi.

Editör: TE Bilisim