AK Parti Diyarbakır İl Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyesi ve Kadın Komisyonu Başkanı olan Aleyna Avcı’nın (21), 5 Şubat Cuma akşamı uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandığı ortaya çıktı. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aleyna Avcı’nın ameliyat olduğu ve Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gördüğü öğrenildi.

AK Parti Diyarbakır İl Örgütü’nden konuya dair açıklama yapılmaması dikkat çekerken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

GÖĞSÜNDEN TEK KURŞUNLA VURULDU

Alınan bilgiye göre, AK Parti İl Gençlik Kolları’nda aktif olarak görev yapan Aleyna Avcı’nın bir süredir aldığı tehditler nedeniyle parti çalışmalarına katılamadığı belirtiliyor.  İddiaya göre Aleyna Avcı, 5 Şubat akşamı merkez Kayapınar İlçesi’ndeki Yeni Stadyum yakınlarında kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından göğsünden tek kurşunla vuruldu. Saldırgan olay yerinden kaçarken, Aleyna Avcı çevredekiler tarafından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Avcı aşırı kan kaybı ve kurşunun ciğere isabet etmesi nedeniyle apar topar ameliyata alındı.

SALDIRGAN HENÜZ YAKALANAMADI

Ameliyatı başarılı geçen ve ciğerinin bir kısmı alınan Aleyna Avcı, halen Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi görüyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin, olay yeri inceleme sonrası saldırganın yakalanması için çevredeki mobese görüntülerini incelemeye aldığı öğrenildi.

Abori’ye konuşan AK Parti yöneticileri, saldırganın kimliği konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ancak üç farklı isimle kendisini tanıttığını dile getirdiler. Ekoabori

Editör: TE Bilisim