VanEkspres - AK Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Feyzi Berdibek ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kültür Camii bahçesinde mahalle halkı ile bir araya geldi. Milletvekilleri ve belediye başkanı Erdal Arıkan, Çevre ve Şejircilik Bakanı ile Kentsel Dönüşüm Projesi için toplantı yaptıklarını belirterek, vatandaşlara 3 seçenek sundular:

Seçenek1: Hak sahiplerine pazarlık usulü ile evlerinin değerinin verilmesi.

Seçenek2: Mevcut projenin iptal edilerek belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin dahil olacağı yeni projenin hazırlanması.

Seçenek3: Konutların Bingöllü müteahhitler tarafından yapılması. Üç seçeneğinde yeni mağduriyetler doğuracağını belirten hak sahipleri milletvekillerine tepki gösterdi. Üç yıldır oyalandıklarını ve halen somut bir çalışmanın ortaya konulamadığını ifade eden hak sahipleri, mahallenin enkaz halinde bırakıldığını belirttiler. Hak sahipleri, "Her seçim dönemlerinde vaatler verildi.

Her dönemde oylarını aldılar, milletvekillerini seçtiler, belediye başkanlarını seçtiler. Her dönem çalışmalar devam ediyor diye konuştular. Şimdi konuşma bile yapamadılar. Bütün suçu geçmiş dönemdeki belediye başkanının üstüne atıyorlar. Siz, seçimden önce bize vaatlerde bulundunuz, şantiyeler kurduk dediniz. Oy için mi yaptınız? 20-30 tane kamyon koymuşsunuz buraya, şimdi de diyorsunuz biz kalkamıyoruz bunun altından. Evlerimizde huzur yok. Evine ekmek götüremeyen insan var, ağlıyorlar. Yatamıyoruz. Çocuklarımız bizi terk edecek seviyeye geldi. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz, bize yardım edin. Bu bizim cenazemizdir, enkazımızdır diyorlar ve gidiyorlar” dedi. Toplantıyı terk ettiler AK Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Feyzi Berdibek ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, tepkiler üzerine toplantıyı terk etti.

Editör: TE Bilisim