VanEkspres - Kürdistan Bayrağı’nın hedef alınmasına tepki gösteren Mustafa Yeneroğlu, “Al bayrağımızla dünyanın her yerinde nasıl özgür biçimde fotoğraf çektiriyorsak, Kuzey Irak’tan gelen Kürtlerin de kendi bayraklarıyla fotoğraf çektirmelerinde bir sakınca olamaz. Ülkemizin imajı açısından tam bir facia” dedi.Yeneroğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Linc girişimine maruz kalmış olmaları yetmiyormuş gibi turistlerin birde suçlu muamelesi görmeleri kabul edilemez. PKK terörü gerekçe gösterilerek suçun gerekçelendirilmesi söz konusu bile olamaz. Kurulan bağlantı ancak cehalet örneğidir. Umarım turistlerden özür dilenir.

Açılan bayrak/atkı Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin bayrağıdır. Elbette o bölgenin insanları bizler gibi bayraklarına saygı ve sevgi göstereceklerdir. Erbil’de Türkiye bayrağına saldırı neyse Trabzon’da IKBY bayrağına saldırı aynı şekilde çirkindir.

Bu gibi illegal eylemler karşısında kamuoyunun bütün olarak kararlı bir biçimde tepki göstermesi ve duruş sergilemesi zorunludur. PKK terörü tam da böyle düşmanlaştırmalardan beslenmektedir. Hafife alınması daha büyük trajedilere kapı aralayabilecektir. Geçit verilmemeli!!”

"Türkiye'yi Türkçülük yapanlar bölüyor"

Trabzon'daki linç girişimine tepki gösteren bir diğer isim ise HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin.

Türkiye'yi Türkçülük yapanların böldüğü iddiasında bulunan Şahin, "Kürt/Kürdistan karşıtlığını körüklerseniz Kürtlerin kopuşunu, ülkenin bölünüşünü hızlandırırsınız. Kürt/Kürdistan düşmanlığı, ülkeyi bölmek isteyen emperyalist planlara hizmet ediyor. Yıllardır söylediğim bir şey var: Türkiye'yi Türkçülük yapanlar bölüyor/bölecek" ifadesini kullandı.

İnsan Hakları Derneği, saldırıyı kınadı

Linç girişimi ile ilgili İnsan Hakları Derneği de resmi Twitter hesabından bir açıklama paylaştı, turistlere yönelik saldırı kınandı ve saldırıya uğrayanların değil saldırganlar hakkında soruşturma açılması gerektiğini ifade etti.

İsmail Saymaz:Gözaltına alınıp suçluymuş gibi sınırdışı ediliyor. Olacak iş değil

Gazeteci yazar İsmail Saymaz'da Trabzon'daki linç girişimine tepki gösterdi. Saymaz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Gözaltına alınıp suçluymuş gibi sınırdışı ediliyor. Olacak iş değil" diye yazdı.

Ahmet Faruk Ünal: Türkiye, Kürdistan Bölgesel Yönetimini resmi olarak tanıyor

Eski Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal da linç girişiminin ardından sosyal medyada tepki gösterenler arasındaydı. Ünsal "Irak'ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi diye resmi bir yapı bulunuyor ve Türkiye Cumhuriyeti bu resmi yapıyı tanıyor. Bak solda da Kürdistan bayrağı var. Şimdi bu ülkenin adı geçen bir atkı ile fotoğraf çekiliyor diye  turistler saldırıya uğradı. İzan sahibi olan meseleyi anlar" dedi.

Editör: TE Bilisim