Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki tüyler ürperten cinsel istismar olayı şöyle gelişti: 2021’de Sivrihisar’da 13 yaşındaki E.T. annesiyle tartışınca karakolluk oldu. Karakolda annesinin olayıyla ilgili ifade veren E.T., kendisine yardımcı olan avukata bundan bir yıl önce 3 kişi tarafından tecavüze uğradığını söyledi. Avukatın talebi üzerine durum karakola bildirildi ve pedagog çağırıldı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Olay tarihinde 12 yaşında olan E.T., pedagog eşliğinde kendisine tecavüz eden kişilerin AK Partili Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Nasreddin Hoca Cami Yaptırtma Dernek Başkanı Hüseyin İlhan’ın oğlu Ömür İlhan ile arkadaşları Sabri Güney ve Süleyman Tugay Güney olduğu ortaya çıktı. Ekiplerce gözaltına alınan ve başta suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, daha sonra çapraz sorguda bütün suçlarını itiraf etti.

ORTAYA ÇIKMASIN DİYE TEHDİT ETMİŞLER

İlhan ve arkadaşlarının olayın ortaya çıkmaması için arkadaşlarıyla birlikte aylarca E.T.’yi tehdit ettikleri de ortaya çıktı. Korkusundan olayı ailesine de söylemeyen E.T.’nin bu olaydan sonra psikolojisinin bozulduğu, ailesiyle sürekli kavga ettiği öğrenildi. Öte yandan sanıkların olayı yakın arkadaşlarına anlattığı ve bunu da gururla anlattıkları öğrenildİ

MAHKEME GÖRÜLDÜ

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan’ın oğlu ve iki arkadaşı karakoldaki ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eskişehir 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir yıl süren yargılamanın ardından mahkeme geçtiğimiz günlerde dosyayı karara bağladı. Ömür İlhan, E.T.’ye yönelik cinsel istismar suçunu işlediği sabit olduğundan 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede gösterdiği 'saygılı davranıştan' dolayı ise bu ceza 25 yıla düşürüldü. İlhan ayrıca ‘bir kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 6 yıl, tehdit suçlamasından da 2 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme İlhan’ın mahkemede göstermiş olduğu saygılı tutumdan dolayı bu cezayı 6 yıl 8 aya düşürdü. İlhan toplamda ise 31 yıl 8 ay ceza aldı. Diğer sanıklardan Sabri Güney 35, olay tarihinde reşit olmayan Süleyman Tugay G. ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

VATANDAŞLAR BELEDİYENİN CAMLARINI İNDİRDİ

Eskişehir Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan’ın istifa etmemesi vatandaşları çileden çıkardı. Önceki gece belediye binasına saldıran vatandaşlar belediye binasının giriş kapısının camlarını kırdı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. (PolemikHaber)

Editör: TE Bilisim