VanHaber -  Muradiye İlçesi’nde yaptıkları yazılı açıklamaya istifalarını duyuran 9 kadın İlçe başkanı Mehmet Nesim Yavrutürk’ün kendilerine yönelik psikolojik baskı yaptığını ve kadın kimlikleri nedeniyle dışlandıklarına dikkat çekti.

AKP Erciş İlçe yönetiminde yer alan 19 kadının istifa konusu gündemdeki sıcaklığını korurken bir istifa açıklaması da Van’ın Muradiye ilçesinden geldi. Muradiye AKP Kadın Kolları yönetiminde yer alan 9 kadın sosyal medya hesapları aracılığı ile istifa ettiklerini duyurdu. AKP Kadın kolları başkanı Çiçek Çetin ve yönetim üyelerinin ortak yaptığı açıklamada, istifa gerekçelerinin AKP ilçe başkanının psikolojik baskısı ve dışlayıcı tavırları olduğuna vurgu yaptı.

Mehmet Nesim Yavrutürk İlçe Başkanlığına atanması ile birlikte psikolojik ve dışlayıcı baskılara maruz kaldıklarına dikkat çeken AKP’li kadınlar açıklamalarının devamında şu ifadelere dikkat çekti; .” İlçe Başkanı Nesim Yavrutürk, gelir gelmez;şunun adamı,bunun adamı diyerek gerçek Dava adamlarına karşı cephe aldı. Hiçbir gün bizi biraya getirerek bizimle toplantı yapmadı, bizim toplantılarımıza katılmadı.

Ben ve arkadaşlarımda huzursuzluk başladı, psikolojik baskı yaparak Kadın Kolları, olsada olur, olmasada olur diyerek hevesimizi kırdı demoralize etmeye başladı.Kongre sürecine girildi bu süreçte kapalı kapılar arkasında delege yazma işlemlerini yapmaya başladı, ve Kongre salonuna gittiğimizde ben ve yönetimimi bulunduğumuz Mahallelerde İlçe Kongre delegesi bile yazmadıklarını gördük.

Bir İlçe Teşkilatının sağ kolu Kadın Kolları, sol kolu ise Gençlik Kolları olmasına rağmen kendi İlçe Kongresinde delege yazılmıyorlarsa Dava bunun neredesindedir diye sorarlar. Cumhurbaşkanımızın içerden ve dışardan verdiği mücadeleyi bütün Dünya gıpta ile izlemekte iken, Ak Partinin 2023-2053-2071 hedefleri olduğu halde benim İlçe Başkanım Mehmet Nesim Yavrutürk ,Ak Parti artık yaşlanmış son iki, üç ,yıllını yaşıyor diyerek, biz işimize bakalım hesabıyla, 2071 hedefi olan bu Partiye ihanet içinde olup gerçek Dava adamlarının tümünü dışlamış, kendi ve bir iki kişi dışında hiçkimseyle ilgilenmeyerek, Parti binasını Halka kapatmıştır.

Yaşadığımız psikolojik baskılar Teşkilat içinde dönen olumsuzluklardan dolayı,ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, bu Dava’ya yaşlı ve son iki, üç , yıllı kalmış diyen, ve Ak Partiye zarar veren İlçe Başkanıyla çalışmak istemediğimizi beyan edip, mevcut görevlerimizden istifa ediyoruz.Muradiye Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiçek ÇETİN ve Yönetim Kurul Üyeleri. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”denildi.

Editör: TE Bilisim