Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Yasin Aktay, Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli tarafından hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Tamamı muhafazakârlardan oluşan WhatsApp gruplarında Sezen Aksu’nun bu kadar tepkiyi hak etmediğinin konuşulduğunu söyleyen Aktay, Minik Serçe’nin ‘Işık doğudan yükselir’ albümünün de grup tarafından halen hayırla anıldığını da sözlerine ekledi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’DEN TEPKİ
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hedef gösterilen şarkıcı Sezen Aksu hakkında, ”Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir.” demişti. Bahçeli ise “Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme” sözleriyle Sezen Aksu’yu hedef göstermişti.

Aksu’ya yönelik hakaret ve tehditler sürerken, AKP’li Aktay Yeni Şafak Gazetesi’ndeki köşesinde dikkat çeken ifadeler kullandı. Aktay, geçtiğimiz cumartesi günü kaleme aldığı yazısında tepki ve tartışmaların ilginç bir hal aldığını belirterek şunları söyledi:

“Gözlemleyebildiğim ilginçlik aslında sosyal medyadaki tepkilerle özellikle takip edebildiğim çok sayıda WhatsApp grubundaki değerlendirmeler arasındaki bariz fark. Tamamı muhafazakâr, İslâmî kesimden insanlardan oluşan bu gruplarda Sezen Aksu’nun bu sözleri hakaret maksadıyla söylememiş olduğuna ve, elbette lafı yanlış olsa da, bu kadar tepkiyi hak etmediğine dair çok güçlü bir kanaat var. Hz. Âdem’in peygamberlik öncesi haliyle işlediği günah tarih boyunca her zaman birçok edebiyatın, şiirin imgesel kaynağı veya tasavvufi, felsefi değerlendirmelerin konusu olmuştur. Bu konuda edebi veya sanatsal muhayyilenin kendi gramatik yapısı olduğu muhakkak. Elbette hiçbir şey açıkça bir peygamberi veya İslâm’ın veya herhangi bir dinin kutsalına hakareti haklılaştıramayacağı kaydıyla.

ALBÜMÜNÜ HATIRLATTI
Bu kanaati paylaşanların büyük çoğunluğunun Sezen Aksu’nun geçmişte aynı zamanda ‘Işık Doğudan Yükselir’ albümündeki Yunus Emre, Mevlânâ ve Âşık Daimi’nin sözlerine yaptığı muhteşem bestelerini hayırla anıyor olmasını da zikretmek gerekiyor. Doğrusu doksanlı yılların karanlık ortamında Türkiye’nin zedelenen manevi iklimine bu albümün tatlı bir esinti gibi geldiğini unutmak mümkün değil.”

Editör: TE Bilisim