Mardin’de AK Partili Artuklu Belediyesi’nde Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı’nın Meclis Mali Denetim Komisyonu tarafından tespit edilen yolsuzluk ve usulsüzlüklere müdahale konusunda belediye meclis üyeleri harekete geçti. AK Parti İl Başkanlığı ve Artuklu Belediyesi’nde AK Partili 13 Meclis üyesi usulsüzlükler ve yolsuzluklar nedeniyle Tutaşı’nın istifasını talep etti.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Tutaşı’nın AK Parti'den ve Belediye Başkanlığından istifa ettirilmesi ve ardından hakkında suç duyurusunda bulunulmasını isteyen 13 Meclis üyesi ile İl Başkanlığı arasında yoğun tartışmalar yaşandı.

13 MECLİS ÜYESİ İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

AK Partili kimi Meclis üyeleri, bir süre önce Tutaşı’a ait olduğu iddia edilen usulsüzlükleri ve yolsuzluklarının da yer aldığı dosyayı alarak AK Parti Genel Merkezi’ne götürdü. Dosyanın teslim edilmesinin ardından kente dönen Meclis üyeleri, AK Parti Genel Merkezi ve AK Parti İl Başkanlığı'ndan adım atılmasını talep ederken, bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı. Bunun üzerine hafta başında 13 Meclis üyesi istifa kararı aldı.

SÜRE VERDİLER

İstifa dilekçelerini AK Parti İl Başkanlığı'na teslim eden Meclis üyeleriyle il başkanlığı arasında yoğun tartışmalar yaşandı. Karşılıklı sert tartışmalarda Meclis üyelerinden dilekçelerini geri çekmeleri istendi. Ancak Meclis üyeleri dilekçelerini geri çekmek için il yönetimine 27 Haziran’a kadar süre vererek, il binasından ayrıldı.

AK Partili Meclis üyeleri, şu an için herhangi bir açıklama yapmayarak, bekleyeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim