VanHaber - Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı istifa etti. Uzun süredir kulislerde istifa edileceği iddiaları dolaşan Rasim Arı, AKP’den ve belediye başkanlığı görevinden istifa etti.

Ne olmuştu?

Siyasete devam edeceğini söyleyen Rasim Arı, “Daha sağlıklı bir şekilde yol almak adına bugün gün içerisinde hem partimden hem de belediye başkanlığından istifa edeceğim. Aileme vakit ayıracağım ama tekrardan güzelce dinlendikten sonra siyasete devam edeceğim.” diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı AKP’li Rasim Arı’nın içinde bulunduğu makam aracına, 10 Aralık’ta akşam saatlerinde Aksaray merkez ilçeye bağlı Gençosman köyü yakınlarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce av tüfeği ile ateş edilmişti. Silahtan çıkan saçmalar, Arı’nın aracına isabet etmiş, Arı saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın geçtiğimiz günlerde AKP Genel Merkezi’ne istifa dilekçesini verdiği ve bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceği iddia edilmişti.

AKP yönetiminin Nevşehir Belediyesi’nin önceki yönetiminde bulunan kişilerin yolsuzluk soruşturmasında delillerin karartılmasını istediği öne sürülmüş, Rasim Arı'nın da bu baskılara dayanamadığı iddia edilmişti.

Editör: TE Bilisim