AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP’nin, Irak ve Suriye’ye asker göndermeyi içeren tezkereye “hayır” oyu vermesinin ardından, “Açıkçası bu şunu gösteriyor: Seçime kadar CHP, HDP’yi kızdırmamak için her türlü tavizi vermeye hazır olduğunu, aslında bugün almış olduğu kararla göstermiş oldu.” ifadelerini kullandı.

Muhalefete rağmen terörle mücadeleye devam edileceğini savunan Dağ, “Bizim gündemimiz, bugüne kadar bir taraftan terörle mücadele, bir taraftan özgürlüklerin genişletilmesi ve daha da artırılması oldu, bundan sonra da devam edecek.”dedi.

Meclis’te grubu olan siyasi partilerden AK Parti, MHP ve İyi Parti’nin “evet”, CHP’nin ise “hayır” oyu verdiğini ifade eden Dağ, HDP’nin daha önceki tezkerelere de “hayır” oyu verdiğini hatırlattı.

Daha önceki tezkerelere “evet” oyu veren CHP’nin bugün “hayır” oyu vermesinin gerekçesini anlamanın mümkün olmadığına söyleyen Dağ, şöyle devam etti:

‘CHP TAVİZ VERİYOR’

“Bir sene, 2 sene, 3 sene önceki tezkereye göre ne değişti? Açıkçası bu şunu gösteriyor: Seçime kadar CHP, HDP’yi kızdırmamak için her türlü tavizi vermeye hazır olduğunu, aslında bugün almış olduğu kararla göstermiş oldu. Bu şunu gösteriyor: CHP’nin yuları HDP’nin elindedir. HDP çektiğinde oraya gider, ittiğinde oraya gider. Bugün bu anlamda alınan bu karar gerçekten bu noktada değerlendirilmesi gereken bir karardır. Biz bütün bu muhalefetin ayağımıza çelme takan noktadaki çalışmalarına rağmen terörle mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bizim gündemimiz, bugüne kadar bir taraftan terörle mücadele, bir taraftan özgürlüklerin genişletilmesi ve daha da artırılması oldu, bundan sonra da devam edecek.”

CHP Genel Merkezi’ne bir süre önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı “Sınır Namustur” yazılı afişin asıldığını anımsatan Dağ, CHP’nin Irak ve Suriye tezkeresine “hayır” oyu vermesinin, bu afişle çeliştiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim