Kazım Karabekir Caddesindeki esnaf ziyaret eden Akşener, yoğun kalabalığın arasında güçlükle ilerleyebildi.

Esnaf, kendilerini ziyaret eden İyi Parti Lideri Akşener'e pandemi sürecinde bu yana zor günler geçirdiklerini ve işlerinin hiç iyi gitmediğini anlattı.

 Esnafı sorunlarını can kulağı ile dinleyen Akşener, ziyareti ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

VAN'DA İNANILMAZ BİR GENÇ İŞSİZLİĞİ GÖRDÜM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Van'a geldi. Van'da esnaf ziyareti yapan Genel Başkan Akşener'in dikkatini çeken olay, genç işsizlik oldu.

1, yıl önce (20 Ocak 2020) Türkiye’yi adım adım gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Van’a geldi. Önceki gün Bitlis’te bir dizi esnaf ziyaretinde bulunan Genel Başkan Akşener dünde Van’da esnafı dinledi. Erciş, Çaldıran ziyaretleri sonrası kent merkezinde esnafın sorunlarını not eden Akşener, Van’da ciddi bir işsizlik sorunu olduğunu söyledi.

"SEÇİME YÖNELİK BİR ÇALIŞMA DEĞİL"

Ziyaretleri sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ilk olarak 20 Ocak 2020’de başladığı ziyaretlerden ciddi mesafe aldığını aktardı. Akşener,

"İster bir basın emekçisi, ister bir esnaf, ister bir kadın, isterse de atanamamış bir öğretmen. Bu insanların yani dezavantajlı grup haline dönmüş herkesin sesi olup ve bu sesi kamuoyuna duyurmak, mal etmek üzere bir çalışma bu. Bu çalışmanın 1,5 yılı geçmiş bir süresi var. 20 Ocak 2020 yılından bu yana geziyorum. Burada ister sizinle olsun ister dükkan içinde olan bir esnaf olsun. Herhangi bir şekilde kendi partimi övmüyor ve propaganda yapmıyorum. Seçime yönelik bir çalışma değil bu. İktidarı yerecek bir şey demiyorum. Velhasıl öznenin insan olduğu, dükkandaki ya da esnaf olduğu bir çalışma bu." Dedi.

AKŞENER: SEÇMEN, VELİNİMETTİR

Esnaf için müşterinin velinimet olduğunu belirten Akşener, seçmenin de siyasiler için velinimet olduğuna değindi. Akşener şöyle konuştu: "Esnaf bunu çok daha iyi bilir. Esnafta müşteri velinimettir. Seçmende velinimet olmalıdır. Uzun bir zamandır seçmen velinimet olmaktan çıktı. Şuculuk, buculuk üzerinden oy verir hale gelindi. Halbuki bunun kimseye bir faydası yok. Sizler anlamında söylüyorum; Bizi yarıştırın. Seçmene söylüyorum; Siyasilerin yarıştırın. Rekabet ettirin. Hizmet üzerinden yarıştırın. Canınız kimi istiyorsa, kiminle ikna olduysanız o başka bir şey. Biz ona saygı duymak zorundayız."

VAN'DA EN ÇOK İŞSİZLİK DİKKATİNİ ÇEKTİ

Neden Van’da olduğunu da basın mensuplarına açıklayan Akşener, Van’da inanılmaz bir işsizliğin olduğunu ifade etti. Akşener son olarak,

"Bu girişi yaptıktan sonra neden burada olduğumuzu söyleyeyim. Buna şiddetle uyarak çalışma yapıyoruz. Ama ben bugün burada Van’da inanılmaz bir genç işsizliği gördüm. Esnaf çok büyük problemleri var. Akşam eve ekmek götüremediği için ağlayan babalar gördüm. Buna dair sizlerin aracılığıyla dikkat çekeceğim. Takibiniz için teşekkür ederiz." Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim