İYİ Parti lideri Meral Akşener, kendisine HDP üzerinden tepki gösteren vatandaşa, “Oculuk, buculuk üzerinde yapılan politik tanımlamalar genel olarak iftiraya dayanır. Ondan sonraki fasılda da kazığı vatandaş yer” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında ilçe esnafından İsa Soydaş, Akşener’e HDP ile iş birliği yaptığı iddiasıyla tepki gösterdi. Soydaş, “Bizim istediğimiz şu; bu memlekette birlik olunsun, HDP olmasın. Siz HDP ile bir oldunuz. Siz HDP ile bir olmasaydınız daha daha iyi bir parti olacaktınız” dedi.

Bunun üzerine Akşener, ülkede geçmişten bu yana enteresan işler olduğuna vurgu yaparak, 28 Şubat dönemini hatırlatarak, şöyle dedi: “Rahmetli Başbuğ vefat ettiği için farklı bir odaklaşma vardı. 28 Şubat dönemini bugün AK Parti çok iyi hatırlar. O günün Meral Akşaner’ine bugünün ülkesinde ‘kafir’ denildi. O günün Meral Akşener’ine 2015 seçimlerinde ‘kocasını aldattı’ denildi. O günün Meral Akşener’ine ‘FETÖ’cü’ denildi. En son ‘PKK’lı’ denildi, bırak HDP’liyi ‘PKK’lı’ denildi. PKK’lılar da bana diyor ki ‘bu da faili meçhulcu’. Ben kimim bir karar verin artık? Benim kim olduğuma bir karar verin. Seçim zamanı gelecek, arkadaşlar bütün siyasi partilerle birlikte oylarınızı isteyecekler ve ikna edebilirlerse oyunuzu alacak, edemezse almayacak. Benim inancım şudur; oculuk, buculuk üzerinde yapılan politik tanımlamalar genel olarak iftiraya dayanır. Ondan sonraki fasılda da kazığı vatandaş yer” diye konuştu.

Bir insanın çeşitli vasıfları olduğunu, o vasıflar üzerinden bölündüklerini kaydeden Akşener, “Bölündük, parça parça olduk. Peki bu parça parça oluştan sen ne kazandın? Sıfır. ‘HDP’ dersen olmaz. FETÖ’cülüğü bile izah etmeye çalışıyorum. PKK’lı diyor ki ‘Akşener faili meçhulcu’. Hayatında PKK’ya taş atmamış adamlar bana ‘HDP ile iş tuttun’ diyor. Ben bu ülkenin içişleri bakanıydım. Ben burada çok sevdiğiniz ağabeyiniz hakkında konuşmaya başlarsam olmaz; açılımlar, saçılımlar, megri megriler. PKK ile iş tutanın Allah belasını versin. Ben tutmuşsam benim belamı versin. Başkası tuttuysa onun belasını versin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim