İstanbul'daki Gevaşlılar iftarda buluştu İstanbul'daki Gevaşlılar iftarda buluştu

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dahil, Kobani Davası'nda HDP’liler hakkındaki tutuklama ve tutukluluğa devam kararlarında, eski HDP’liler Ayhan Bilgen ve Altan Tan’ın ifadelerinin gerekçe olarak kullanıldığı iddia edildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan o iddialara yanıt verdi.

5 tane Altan Tan olsaydı...

Tan şu paylaşımı yaptı, “Kobani davasında Selahattin Demirtaş ile birlikte ömür boyu hapisle yargılanıyorum. İki defa gözaltına alındım. Tüm ifadelerimin arkasındayım. Bazı şerefsizler her zaman yaptıkları gibi Demirtaş aleyhinde ifade verdiğimizle ilgili yalanlar uyduruyorlar. Her cümlemiz mahkeme kayıtlarında mevcut. Avukatlar satır satır servis edebilirler. Demirtaş'ın çözüm sürecindeki politikalarına katılmamama rağmen onun hukukunu korumak benim insanlık görevim gereğidir.

Ey alçaklar Kürt siyaseti içinde beş tane Altan Tan olsaydı bu durumda olmazdık. Değerlerinizin kıymetini bilmiyorsunuz bari soytarılık yapmayın. Tekrarlıyorum: Tüm ifadeleri yayınlayın” ifadelerini kullandı. Benzer bir açıklama yapan Ayhan Bilgen ise, "Ben tüm ifadelerimin arkasındayım" dedi.

Editör: Haber Merkezi