Döküm işlemi her tür metale şekil vermek için uygulanmaktadır. Çok önemli bir zanaat olan döküm işlemleri Kuyumculuk sektörünün yapı taşlarından. Kuyumculuk sektöründe üretilen birbirinden şık ve zarif takılar döküm teknikleri sonucunda hazırlanmaktadır. Altın metali eritildikten sonra bir kalıba aktarılmakta ve ardından ince işçiliği yapılarak vitrinlerdeki yerini almaktadır.

Kuyumculuk sektöründe altın döküm çalışmaları yapan firmalar bu alanda çoğunlukla kayıp mum tekniğini kullanmaktadır. Bu teknik ile üretim yapılacak olan modelin önce Mumdan bir tasarımı hazırlanmaktadır. Daha sonra mobilet hazırlanan bu tasarım ısıya dayanıklı bir malzeme ile çevrelenerek kalıp haline dönüştürülmektedir. Son aşamada ise bu kalıp ısıtılarak mumun erimesi ve kaybolması sağlanmaktadır. Mum eriyince ortada kalan kalıp içerisine altın malzeme eritilmekte ve tasarımı yapılan takılar bu şekilde üretilmektedir.

Aktaş döküm firması

Aktaş döküm firması 1995 yılından bu yana Altın Döküm hizmeti vermektedir. Sezon trendlerini ve moda detaylarının baz alındığı ve sürekli olarak güncellenen en yeni modeller ile sektöre öncülük etmektedir. Aktaş döküm firmasından alacağınız bir hizmet ürün tasarımından başlayarak altın döküm ile tamamlanan tüm aşamalarda sizlerin taleplerine göre belirlenmektedir. Altın Döküm hizmeti ile birlikte mum ve kalıp satışları da yapılmaktadır.

Daha detaylı bilgi alabilmek ve katalogları inceleyebilmek için firmaya ait olan web sayfasına giriş yapabilirsiniz. Tüm modelleri inceleyerek iletişim bilgileri üzerinden firma yetkililerine erişebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim