Medeni kanunda boşanma davası iki şekilde açılabilmektedir. Bunlar anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olarak adlandırılmaktadır. Miras avukatı aracılığı ile miras hukukunu ilgilendiren davalarda Sulh Hukuk Mahkemelerine başvurulur.

Çekişmeli boşanma davasında taraflar kusur, tazminat, velayet, nafaka ve mal paylaşımı gibi konular üzerinde anlaşamadıkları halde açılan dava türüdür. Genel ya da özel boşanma sebepleri olarak iki farklı türde boşanma davası açılmaktadır. Boşanma dilekçesi örneği adliyeye verilmesi ile dava süreci başlamış olmaktadır.

Oturma izni süresinin uzatılması için avukat tarafından hazırlanan evrakların il göç idaresine teslim edilmesi ve işlemin onaylanması gerekmektedir. Hukuk-ag.com çekişmeli boşanma davalarında yaşanılan problemlerin giderilmesi için çalışma yapmakta ve hizmet sunmaktadır.

Anlaşmalı Boşanma ve Medeni Kanunun Aradığı Şartlar

Eşlerin, özgür iradeleri ile boşanmanın tüm sonuçları hakkında fikir birliğine vararak ve anlaşarak, evlilik birliğini sonlandırmak üzere açtıkları dava şeklidir. Hukuk-ag.com avukatlık hizmetleri içerisinde yer alan boşanma anlaşmasının hazırlanmasında taraflara fayda sağlamaktadır. Anlaşmalı boşanmanın sağlanabilmesi için medeni kanunun aradığı bazı şartlar bulunmaktadır.

Bunlar;

  • Evlilik ilişkisi en az bir yıl sürmüş olmalıdır.
  • Eşlerin mahkemeye beraber başvurmaları gerekmektedir. Bunun mümkün olmaması durumunda eşlerden biri tarafından açılan boşanma davasını diğer eşin kabul etmesi gerekmektedir.
  • Eşler hakim huzurunda, özgür iradeleri ile boşanma isteklerini açıklamalıdırlar.
  • Hakim, boşanmanın mali sonuçları ve varsa çocuklarının durumu hakkında belirtilen düzenlemeyi, çocukların menfaatini göz önünde bulundurarak uygun bulmalıdır.

Hukuk-ag.com tarafından hazırlanan anlaşmalar eşlerin karşılıklı rızası ve varsa çocukların menfaatini ön planda tutan metinlerdir.

Editör: TE Bilisim