Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ASSİM'deki dernek ofisinde yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen üye kaydı etkinliğini düzenledi.

Gelen misafirler, öncelikle dernek üye kayıtlarını yaptırdılar. Daha sonra, misafirlere Van'ın yöresel lezzetlerinden çiğköfte ikramı yapıldı.Van der  üyeleri arasında, tanışma ve kaynaşma anlamında da samimi bir ortam oluştu. Sonrasında ise ASSİM konferans salonuna geçildi. Başkan Yaşar Müncester, derneğin yönetim kurulunu tanıtarak konuşmasında kısa süre önce devraldıkları derneğin ne kadar önemli çalışmalar yaptığından söz etti.

Başkanın, büyük beğeni alan konuşması uzun süre alkışlandı. Vanlı ressam İlkan Polat, dernek başkanı Müncester'e plaket takdim ederek sanata verdiği destek için teşekkür etti. Etkinliğe katılan Erciş dernek başkanı İzzet Demir ise konuşmasında, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde desteğe hazır olduklarını belirtti.

Etkinliğine katılan Yenikapılılar dernek başkanı Yasemin Erdoğan ise başkan Müncester'e Van tablosu hediye ederek derneği çalışmalarından dolayı tebrik etti. Vanlı ulusal sanatçı Ali Gündüz ve Hüsamettin Ergül'ün müzikleri eşliğinde eğlenceli vakit geçiren misafirler halaylar ile coşkulu anlar yaşayıp başkana ve yönetim kuruluna etkinlik için teşekkürlerini iletip sık sık bir arada olmak istediklerini, derneğe her zaman desteğe hazır olduklarını ilettiler.

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı  Murat Yaşar Müncester  “Yaşadığımız şehir Antalya’da birlik olacağız kardeşçe kol kola omuz omuza  yaşayacağız bu şehirde  Bruki, Gevdan, Küresüni, Türkmen, Erciş’li Vanlı kim olursa olsun siyasi görüşü ne olursa olsun   ayrışma yok kardeşlik var derneğimizde asla siyaset yoktur. Derneğimiz hepimizin kurumsal kimliği bu kimliğe ve kuruma sahip çıkacağız...

Derneğimiz sahipsizin sahibi kimsesizin kimsesi sokakta kalanın evidir... Bir ücra köşede bir çocuk bir aile yatağa aç giriyorsa biz o aileyi yatağa aç girdirmeyeceğiz... Doğduğum yer bizim onurumuz şerefimizdir yaşadığımız yerde bizim onurumuz şerefimizdir ikisine de sahip çıkacağız” dedi.

Yaklaşık 400 üye kaydı gerçekleşen etkinlik adeta şölen havasında gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim