Askeri dava avukatı, bilindiği üzere askeri konularda çok bilgili olan ve uzmanlaşmış olan avukatlardır. Suç işlendiği zaman, askeri düzen de bozulur. Askerî suçlar genel suçlara göre daha farklıdır iş davaları gibi değildir, farklı bir işleyişi vardır. Bundan dolayı, eski dönemlerde daha çok askerî mahkemeler bu davalara bakmıştır. Askerî mahkemede bu konuda son derece ihtisas sahibi kişiler bulunmuştur.  2016 tarihinde 6771 sayılı kanun ile birlikte Anayasa’ ya geçici olarak 21. Madde eklenmiş ve askeri mahkemeler kaldırılmıştır. Askerî mahkemelerin üstlenmiş olduğu görevler, sivil mahkemelere geçiş yapmıştır. Buna nazaran Askerî Ceza Kanunu hala devam etmektedir. Bundan dolayı da askeri ceza avukatı terimi, hala sıklıkla duyulur.

Askerî ceza hukuku demek, ceza hukuku dalının ordu mensubu kişiler ile bunların ihtiyaçlarına özgü olan bir daldır. Askerî ceza hukukunda ele alınan konu, askeri kanunlardaki yazılı suçlar, bunlara verilen cezalar gibi konulardır.  Bu ceza hukuku, disiplin davalarını kapsar. Kamu hukuk dallarından biridir. Bu kavram çok geniş kapsamlıdır. Personel kanunu, iç hizmet kanunu, ceza kanunu ve disiplin kanunu ile alakalı davaları içerir.

Askeri Ceza Avukatı

Askeri davalar verilen dava örnekleri dışında çok daha kapsamlıdır. Burada önemli olan nokta, doğru bir avukat ile çalışmaktır. Anka Hukuk Bürosu Av. Hakan Sarı bu konuda profesyonel olarak hizmet verir. Siz de destek alabilirsiniz. Haklılığınızı ispatlamanız ve neticede lehinize bir karar verilmesi için avukat çok önemlidir. Her zaman doğru avukatı bulmak kolay değildir. Özellikle askerî dava avukatı bulmak zordur. Bunun sebebi bu konuda uzmanlaşmış olan avukat sayısının az olmasıdır.

Askerî Suçlar Nelerdir?

Askerî suçlar askeri kabahatler ile askeri cürümler olarak ayrılır. Askerî kabahatlerde genel de daha hafif cezalar verilirken, askeri cürüm cezaları çok ağırdır. Bundan dolayı herhangi bir suçun askeri bir suç olarak görülmesi için, o cezanın Askerî Ceza Kanununda yer alması gerekir. Firar, yabancı ülkelere firar, suçlu ve kaçaklara yardım, görevine gitmeyenler, firara kalkışanlar yargılanır.

Askerî cezaların kimlere uygulandığı da sık sorulan bir sorudur. Bu cezalar; Askeri öğrenciler, er ve erbaşlar, uzman erbaş ve jandarma ile subay ve astsubaylar için uygulanır. Avukatlık mesleği de diğer meslekler de olduğu gibi daha çok branşlara kaymaya başlamıştır. Bu konuda uzmanlaşmış birçok avukat vardır. Bu konuda ülkemizde de çeşitli eğitimler verilir. Şu an için askeri mahkemelere bakan ayrı bir branş olmasa da uzmanlaşmış avukatlar vardır. Bu konuda hizmet almak için mutlaka iyi bir avukat ile görüşme sağlamak gerekir.  Daha çok askerî davalara bakmış, deneyimi olan ve bu konuda bilgili avukatlar, size bu konuda yardımcı olacaktır. Siz de en iyi askeri dava avukatı olan Anka Hukuk Bürosu Av. Hakan Sarı sitesinden askerî davalar hakkında bilgi ve profesyonel hizmet alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim