Gözaltına alındıktan sonra Kars Belediyesi’ndeki görevinden ayrılan ve ardından HDP’den de ayrılıp yeni bir parti kuran Ayhan Bilgen, muhalefeti hedef alarak “Ülke yıkılsın, ülke batsın, Erdoğan gitsin diyenler var. Ben, siyaseti böyle okumam, okuyamam.” dedi.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu Türkiye’nin Sesi Partisi Partisi’nin kuruluış dilekçesni bugün İçişleri Bakanlığı’na sunan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen oldu. Bilgen, Gazeteciler M. Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı.

Bilgen, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde iyi bir sınav veremeyeceğini söyledi.

Bilgen, bir kısım insanın Erdoğan gitsin de ne olursa olsun düşüncesi içinde olduğunu, siyaseti böyle okumanın doğru olmadığını belirtti.

“ABDULHAMİT İÇİN DE DEDİLER”

İttifaklar ve cumhurbnaşkanı adaylığı konusundaki soru üzerine Bilgen’in verdiği yanıt şöyle oldu:

Ülke yıkılsın, ülke batsın, Erdoğan gitsin diyenler var. Ben, siyaseti böyle okumam, okuyamam. Bunu bu ülke yaşadı. Abdülhamid giderken, Osmanlı’nın son döneminde aydınla -Mehmet Akif, Said Nursi dahil olmak üzere- Ermeni aydınlar, herkes hep birlikte şunu söylediler; ‘Abdülhamit’ten kurtulursak Osmanlı kurtulacak’ dediler. Abdülhamit’ten kurtulduk, ittihatçılar geldi. Abdülhamit sürgüne gönderiyordu, ittihatçılar infaz ediyordu. Ne pahasına olursa olsun, gitsin değil, daha iyisini getirmek şartıyla götürelim. Ben, burada her türlü işbirliğine açık olunması gerektiğini düşünüyorum. Giden geleni aratabilir. Bunu Kılıçdaroğlu için söylemiyorum. Kılıçdaorğlu’nun aday olup olmayacağını bile bilmiyorum. Benim partimin oyu artsın, kaos olsun, partilerin itibarı sarsılsın bana gün doğsun diye bir anlayış olamaz

“BU ÜLKEDEKİ DEVLET GELENEĞİ BÖYLE BİR DEVLET GELENEĞİ DEĞİL”

Suriye de dahil bu coğrafyada benzer örneklerin yaşandığını belirten Bilgen, “Siz geçiş dönemini güçlü liderlerle yönetmezseniz, sadece bir lideri değiştirmiş olmakla ülke sorunlarının çözüleceğini düşünürseniz, yanlış okuma yaparsınız. Bu coğrafya bir kere böyle bir coğrafya değil. Bu ülkedeki devlet geleneği böyle bir devlet geleneği değil. Her şey sandıktaki başarıdan ibaret değil. Biz, popülist siyaset yapamayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim