Milli Savunma Bakanı Akar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısını ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Suriye’nin kuzeyine yönelik son zamanlarda sıkça gündeme gelen operasyona ilişkin olarak Bakan Akar, şunları söyledi: “Türkiye’nin terörle mücadele faaliyetleri kararlılıkla devam ediyor. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim yaptığımız faaliyetler tamamen hudutlarımızın, vatandaşlarımızın güvenliği içindir. Bu amaca ulaşabilmek için Türk Silahlı Kuvvetleri görevinin başında, milletinin emrindedir. Milletimizi 40 yıldan beri başına musallat olan terör belasından kurtaracağız.

Bununla ilgili azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz. Bu konuda kimse karşımıza çıkmasın, bize engel olmaya kalkmasın. Bizim tek hedefimiz teröristler. Kürtler, Araplar bizim kardeşimiz. Siviller ve çevreye zarar gelmemesi için alınması gereken her türlü tedbiri hem planlama hem icra safhasında aldığımız ve bu konuda yaptıklarımız ortadadır.

Diğer hiçbir ordunun yapmadığı kadar hassas olduğumuzu herkes biliyor.” Operasyonun hedefinin Tel Rıfat ve Minbic olacağını belirten Akar, “Bize yönelik taciz, saldırı girişimleri bu iki bölgeden yoğunlaşmış durumda. Biz saldırı girişimlerine misliyle karşılık veriyoruz. Daha ötesi gerektiğinde de gerekeni yapmaya hazırız. Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır” diye kaydetti.

Editör: TE Bilisim